10 °C Budapest

Neten intéznéd a hétvégi bevásárlást? Ennyire telített az Auchan, Tesco, Spar rendszere

2020. november 19. 16:40

Több olvasónk is jelenzte, hogy egyre nehezebb kiszállítási időponthoz jutni a nagyobb boltláncoknál. Korábban a Spar is arról beszélt, hogy a hagyományos év végi szezon mellett a második hullám is megterhelte az online shopjuk kapacitásait. Most a Pénzcentrum megnézte, sikerülhet-e csütörtökön még elcsípni egy bevásárlási időpontot péntekre, vagy szombat délelőttre a nagyobb láncok  rendszerében, hogy egyszerűen letudjuk a hétvégi nagybevásárlást. Annyit előre elárulunk, érdemes több boltot is nézegetni, vagy áruházi átvételre rendelni.

Nem elég, hogy nyakunkon a karácsony, illetve a kapcsolódó hagyományos bevásárlási szezon, még a járvány második hulláma is eléggé leterheli a boltok házhozszállítási részlegeit. Korábban a Spar azt mondta a Pénzcentrumnak, hogy bár megerősített kapacitásokkal készülnek az ünnepekre, kimondottan decemberben, érdemes mielőbb szállítási időpontot foglalni. A Spar mellett itthon a nagyobb láncok közül az Auchan, a Príma és a Tesco is kiszállítja a termékeit a vásárlóknak.

Több olvasónk is jelezte, hogy bár még csak a karácsonyi dömping elején tartunk, már most sem lehet 1-2 napra előre időpontot foglalni házhozszállításra. Úgyhogy, aki például sokáig dolgozik, vagy nem jut el este 7-ig boltba, annak így a korlátozások alatt érdemes jóelőre kitalálni, mit akar rendelni.

Jó taktika lehet, ha több bolt rendszerét is figyeljük, és onnan vásárolunk, amelyik legközelebb ki tudja hozni a cuccokat. A Pénzcentrum most megnézte, hogy állnak az üzletláncok kiszállítási naptárai: mindegyik esetében szerkesztőségünk III. kerületi címére akartunk házhozszállítást kérni. Arra voltunk kíváncsiak, hogy tudunk-e péntekre, vagy legkésőbb szombat délelőttre időpontot foglalni, hogy ne kelljen a zsúfolt üzletekben elintézni a hétvégi bevásárlást. Azt is megnéztük, hogy a Polgár utcai szerkesztőségünkhöz legközelebbi átvételi pontokon mikor tudnánk felvenni a rendelésünket. Lássuk, hogy állt a telítettség csütörtökön dél körül!

Pórul jártunk volna, ha hétvégére akartunk volna bevásárolni, legalábbis az Auchannál egészen jövő csütörtökig, 26-áig beteltek a szállítási időpontok. Áruházi átvételre még lett volna lehetőségünk holnap is a legközelebbi átvételi ponton, a budakalászi áruházban - ám a délután 2 utáni időpontok már itt is beteltek.

Ha szerencsénk van, el tudtunk volna csípni egy péntek esti időpontot a Tescónál, 1199 forintért 19 és 22 óra között ki is hozták volna a megrendelt árut - ugye, csak az üzleteknek kell bezárni hétkor, a futárok dolgozhatnak. Egyébként a további napokra még rengeteg szabad időpont volt. Ha áruházban akarnánk átvenni az árunkat, akkor a legközelebbi, Bécsi úti Tescóban már akár péntek reggel nyolcra is lett volna időpont, de nap közben is sok volt a szabad hely.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Sparból legkorábban jövő szerdán érkezett volna meg a renelés a Polgár utcába: az egyetlen időpont aznapra 14 és 16 óra közöttre volt, de ahogyan látni is, a rendszer már sárgán jelezte, mert hamarosan betelik. 26-ától már könnyebb dolgunk lett volna kiszállítási időpontot foglalni. Ugyanakkor a szerkesztőséghez legközelebbi átvételi ponton (Szentendre)még lett volna bővenb helyünk pénteken délutánra.

A Prímában péntek reggelre, és estére is lett volna kiszállítási időpontunk. Ám a boltlánc külön megjegyzi, hogy "érintésmentes" kiszállításra nincs lehetőség, úgyhogy hatósági karanténban lévő vásárlókat sajnos nem tudnak kiszolgálni.

Úgyhogy összességében egyelőre még nincsenek tavaszi állapotok a boltok webshopjaiban, nem lehetetlen csütörtökön foglalni egy hétvégi bevásárlást pénteki, vagy szombat délelőtti kiszállításra. Ha valaki nagyon ragaszkodik egy bizonyos lánchoz termékeihez, de nem talál

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem