18 °C Budapest

Nemet mondtak az árrobbanásra a diszkontok: akcióözönnel várják a vásárlókat

2018. augusztus 10. 11:10

A KSH legfrissebb statisztikái szerint a júliusinál magasabb drágulást legutóbb 2013 januárban mértek, akkor 3,7 százalékos volt az infláció mértéke. Most azonban az első hét hónapban a fogyasztói árak átlagosan 2,5 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest. Ez pedig azt jelenti, hogy rengeteg élelmiszer drágult az utóbbi időszakban, volt olyan is, ami majd 10 százalékkal kerül többe, mint egy évvel korábban. Ennek apropóján megnéztük, hogy a 32. héten, a drágulással leginkább érintett termékek közül mely nagyáruházakban lehet a legnagyobb akciókkal hozzájutni. Mindezt azért, hogy a hétvégi nagybevásárlás során az átlagos drágulások ellenére se ürüljön ki a vásárlók pénztárcája.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a hét elején tette közzé, hogy 12 hónap leforgása alatt 2017 júliusához viszonyítva mekkora mértékben változtak a fogyasztói árak 2018 júliusára. Az adatokból kiderült, hogy az élelmiszerek ára 3,6 százalékkal emelkedett, ezen belül is 

vaj, vajkrém 9,7, a száraztészta 9,2, a tojás és a liszt 7, az idényáras élelmiszerek  - burgonya, friss zöldség, gyümölcs - 6,8 százalékkal drágultak.

Ez pedig egyáltalán nem kevés. Éppen ezért, a friss adatok nyomán utánajártunk, hogy a legjobban drágult élelmiszereket a 33. héten, mely boltokban lehet a legnagyobb akciókkal megvásárolni.

Spar

A Sparban az őszibarack kilója 299, a fejes káposztáé 169, míg a fürtös paradicsom kilójáért 249 forintot kell kifizetni. A boltokban a 10 darabos mélyalmos tojás 359 forintba kerül, de a Barilla száraztészták is 28 százalékkal olcsóbban, 399 forintért dobhatók a bevásárlókosárba. 

Ennél is több akcióért fusd át a szupermarket eheti akcióit!

Tesco

A Tescóban a nektarin kilója 36 százalékkal olcsóbban, 379 forintért kapható, de emellett ugyancsak olcsóbb az őszibarack, a szilva, a nyári zöldalma és a lime (db) is, sorrendben 319, 189, 269, illetve 79 forintos áron várják a vásárlókat. Érdemes azonban szemfülesnek lenni, ugyanis hétfőtől-szerdáig azaz csak 3 napra a fokhagyma, illetve a gálla sárgadinnye is akciós lesz, előbbi kilója 999, utóbbi darabja pedig 249 forintos áron lesz majd kapható a zöldségosztályon. Ugyancsak akciós a hiperben a Nagyi titka liszt, ezt 765 forintos kilós áron lehet hazavinni. 

Még több tescós akcióért fusd át a bolt 32. heti akciós kiadványát!

Aldi

Az Aldiban az Ír vaj 25 százalékkal olcsóbban, 599 forintért várja a vásárlókat. Ezen felül a piactéren olcsóbb lesz a mangó, a szilva, a fehér szőlő, de még a lapos barack is. Sorrendben, 249, 169, 479, 479 forintos áron. A zöldségek közül pedig kedvezményesen lehet hozzájutni a padlizsánhoz, illetve a fürtös koktélparadicsomhoz, előbbit 129 forintos darabáron, utóbbit 349 forintos csomagáron (500g) lehet bezsebelni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A diszkont további akcióér nézd meg a legújabb akciós kiadványukat!

Lidl

A diszkontban a cherry fürtös paradicsom 500 grammos csomagja 299, a lecsópaprika kilója 199, az őszibarack kilója pedig 289 forintért pihent a zöldség-, és gyümölcsosztályon. A boltokban a nyolctojásos gyufatészta 229, de július 11 és 12-én a cukkini 299, a szilva 199, a padlizsán 299, míg a fehérszőlő 449 forintba fog kerülni. Úgyhogy érdemes résen lenni.

Ha még több akció érdekel a diszkont felhozatalából, akkor fusd át a Lidl aktuális kedvezményes kínálatát!

Auchan

Az Auchanban a fehér csiperkegomba 699, a főzőtök 149, a sóskúti őszibarack 289, míg a leveszöldségmix 329 forintba kerül. Ugyancsak kiemelt ajánlatként kezeli a hiper a 395 forintos szőlőt, a 399 forintos karfiolt, illetve az 599 forintos vilmoskörtét. 

Ha még több auchanos ajánlat érdekel, akkor itt megnézheted a legnagyobb akciókat!

Príma

A Prímában a négytojásos szarvacska tészta 219, az Il conte durum száraztészták 329, a búzafinomliszt pedig 109 forintba kerül az aktuális akciós időszakban

A Príma további ajánlataiért fusd át az üzletlánc 32. heti akcióit!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm