2020. július 4. szombat Ulrik

Nem nagyon éri meg kaszinót nyitni Magyarországon

  • Napi Gazdaság
  • 2013. október 11. péntek 08:33

A Szerencsejáték Zrt. lehet az egyetlen nyertese a szerencsejáték-szervezésről szóló szabályozásnak, a költségvetési törvényben megjelent kaszinókoncessziós díjak ugyanis kockázatossá teszik a befektetőknek a magyar piaci megjelenést - ismerteti a Napi Gazdaság.


A gazdasági napilap cikke szerint a költségvetési törvényből kiolvasható 102,4 millió forintos koncessziós díj miatt nem várható, hogy tömegesen telepednének Magyarországra az online szerencsejátékot szervező cégek, ugyanis túlságosan magas az összeg.

A napilappal iparági szakértők közölték, jelen állás szerint valószínűtlen, hogy az unióban működő nagyobb cégek bármelyike jelentkezik Magyarországon, és még az sem tűnik reálisnak, hogy a jelenlegi feltételek mellett fontolóra vegyék a koncesszió megvásárlását. Sehol Európában nincsenek ilyen magas díjak, ezt egyszerűen senki sem akarja megfizetni Ez a rendszer így nem piacnyitást tükröz, sokkal inkább protekcionizmust - hívják fel a figyelmet a szakértők. A magyar piac mérete és a benne rejlő lehetőségek nem vonzóak, a játékszervezők ezért inkább ott fektetnek be, ahol kedvezőbbek a belépés feltételei, s nagyobb az esélye a gazdaságilag sikeres működésnek.

Az itteni kockázat túl nagy, a várható profit pedig kicsi - a magyar játékosok jellemzően jóval kisebb tétekben játszanak, mint a nyugat-európaiak, de még a régióhoz viszonyítva sem jelentős a fogadásra költött összeg. Ilyen környezetben nincs kaszinótulajdonos, aki évente százmilliót fizetne a jelenlétért. A szabályozás sem ideális a szervezők számára, bár vannak benne elfogadható elemek is - a tiszta játékbevétel után fizetendő 20 százalékos adó például nem extrém magas.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk