2019. január 23. szerda Zelma, Rajmund

Nem kell legatyásodnod karácsonykor: mutatjuk, hogy spórolj kemény összegeket


Már javában tart a karácsonyi roham, tömegek állnak sorba a boltokban. Sokak azonban aggódnak, hogy miképpen fogják kifizetni azt a temérdek dolgot, amit az ünnepekre vásároltak. Nekik szolgálunk most néhány tippel a Moneyfacts gyűjtése alapján, hogy ne kelljen szűkölködni az újévben sem.

Nézz utána!

Az utánajárás kulcsfontosságú: készíts ajándéklistát, és hasonlítsd össze az árakat online. Az esetlek többségében nem az az üzlet lesz a legolcsóbb, ahová elsőként bemennél megvenni az adott ajándékot. Külön win-win szituáció, ha a terméket online is meg tudod venni, hiszen ekkor a fotelból sem kell felállnod!

Gondolj a visszatértésekre!

Sok bank kínál már olyan bankkártás számlacsomagot, amelyekre visszatérítést utalnak, ha a partnerüzleteknél vásárolsz. Nézz utána, a te bankodban létezik-e ilyen, és ne félj használni! Legkésőbb az újévben visszakapod a pénzed egy részét.

Kuponban az erő

Az év ebben az időszakában aranyat ér egy jó kupon, vagy kedvezménykód. Szedd össze, milyeneket tudsz felhajtani, és ezek alapján válassz kedvezményesen ajándékot. Ugyanez vonatkozik a klubkártyákra, hűségkártyákra. Egy-egy elfeledett kedvezmény nagyon jól jöhet karácsonykor.

Csináld magad

A kézzel készült ajándékok gyakran szívhezszólóbbak tudnak lenni, mint bármilyen bolti termék. És az alapanyagok is olcsóbbak! Rengeteg online oktatóanyag elérhető online, sokhoz videó is van, így még a kevésbé ügyesek is tudnak valami szépet készíteni.

Ne főzz egy hadseregre

Az ünepi időszakban sokan hajlamosak túlzásba esni. Mindig tartsd észben, hogy nem a teljes utcát látod vendégül, nem kell rengeteg ételt venni, csak amennyire tényleg szükség van. Ha ezt észben tartod, és közben még az akciót is vadászod, akkor rengeteg pénzt spórolhatsz, és még ételt sem fogsz pazarolni.

JÓL JÖNNE 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg, emellett 250 ezer forint feletti jövedelemmel és jövedelemátutalással számoltunk. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 15 640 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB 15 646 forintos törlesztőt (THM 10,56%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Provident, az ERSTE, valamint a K&H konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

01.24-01.30
Országos

Spar

01.24-01.30
Országos

Lidl

01.24-01.30
Országos

Aldi

01.24-01.30
Országos

Auchan

01.24-01.30
Országos

Interspar

01.17-01.23
Országos

Spar

01.17-01.23
Országos

Lidl

01.17-01.23
Országos

  Ajánlatunk