2018. december 15. szombat Valér

Ne lepődj meg: akkor is letilthatja a bankod a kártyádat, ha nem történt visszaélés

  • 24.hu
  • 2018. december 7. péntek 09:30

Megesik, hogy a bank egy nyaralás közben, főleg ha egzotikus országba utazol, letiltja a kártyádat. De olyan is előfordulhat, hogy ki sem teszed a lábad az országból, mégsem férsz hozzá a pénzedhez - a 24.hu egy ilyen esetről számolt be.


Egy olvasó azzal kereste meg a lapot, hogy a bankja a cége működőképességét sodorta veszélybe egyik percről a másikra, egy ideiglenes zárolással.

Miután észlelte, hogy nem tud fizetni, egy ügyintéző azt közölte vele: a British Airwaystől biztos információjuk van arról, hogy a kártya kompromittálódott egy ismert adatlopási ügyben. Az ügyfél szerint az eljárása azért aggályos, mert a kártyával soha nem használták a légitársaság weboldalát és mobil alkalmazását.

Úgy vélte, a bank nem az ügyfél érdekében járt el, hanem feleslegesen intézkedett és saját kockázatát próbálta csökkenteni. Végül azzal a feltétellel aktiválták újra a céges kártyát, hogy bekapcsoltatták vele a 3D secure biztonsági szoltáltatást. A férfi úgy érzi, ettől nem sokkal lett védettebb a kártyája.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,6 százalékos THM-el, és havi 57 332 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 53 773 forintos törlesztőt ígér a 2,69 százalékos THM; míg az UniCredit Banknál némileg magasabb, 3,40 százalékos THM is alacsony, 55 028 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a Raiffeisen Bank, a CIB Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek, és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Ezt sok szülő elrontja: pedig ilyen egyszerű sikeres felnőttet nevelni
Ma már a kompetencia sokkal fontosabb, mint a végzettség.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk