16 °C Budapest

Nálad is lapulhat ilyen 500-as: 58-szor annyit érhet, mint ami rá van írva

2019. március 23. 13:04

Szerkesztőségünk birtokába jutott két vadonatúj, limitált példányszámú MINTA 500 forintos bankjegy, mely a gyűjtők számára kifejezetten értékes. Kipróbáltuk, mennyi érnek ezek a piacon, és sikerült is eladnunk meglepően magas áron. Ezután azonban olyan történt, amire nem számítottunk.


2019. február elseje óta fizethetünk az új 500 forintos papírpénzzel. Az újonnan nyomott bankjegyhez pedig MINTA címleteket is kiadott az MNB, amelyeknek komolypiaci értékük van - legalábbis a szakértők körében. Ebből kapott 2 példányt is az MNB-től a Pénzcentrum. Éppen ezért úgy gondoltuk, hogy megmérettetjük őket a legnagyobb magyar online aukciós felületen. Mint arról korábban beszámoltunk, sikerrel is jártunk. A díszcsomagolt példány 16 000 forintért kelt el, míg a bontottat 25 501 forintért sikerült eladnunk egy hét leforgása alatt. Cikkünket itt olvashatod:

A nem várt fordulat

Ekkor jött az, amire nem számítottunk. Egy olvasónk szúrta ki, hogy az átvétel után pár nappal 

a díszcsomagolású 79-es sorszámú bankjegy ismét felkerült az online piactérre,

majd két nap alatt majdnem dupla annyiért sikerült értékesítenie vevőnknek, mint amennyiért tőlünk megvette, 29 ezer forintért. Az átadáskor a vevőről szerettünk volna megtudni pár dolgot, érdekelt minket, hogy mióta gyűjti a különleges bankjegyeket, hogy jut hozzájuk, de szűkszavúan csak annyit válaszolt, kezdű numizmatikus még csak, és online szerzi be az érdekesnek tűnő bankjegyeket. Nos, ez, mint kiderült, nem fedte a valóságot, hiszen egy vérprofival akadt dolgunk, aki feltehetően úgy ismeri a piacot, mint a tenyerét. Ezúton  is gratulálunk neki!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A szavazás végeredménye

Mint arra korábbi cikkünkben felhívtuk a figyelmet, a MINTA bankjegyekért kapott, összesen 41 501 forintot természetesen nem állt szándékunkban megtartani, elhatároztuk, hogy jótékony célra ajánljuk fel az összeget. Kiválasztottunk öt különböző alapítványt, és megkértük olvasóinkat, döntsenek ők, hová utaljuk ezt a pénzt. Péntek délutánig összesen 2176 darab szavazat érkezett.

A Magyar Hospice Alapítvány kapta a legtöbb szavazatot március 22. péntek 15 óráig, így nekik utaltuk el a pénzt. Az utalásról szóló banki igazolást az alábbi képernyőfotó bizonyítja.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem