8 °C Budapest

Nagyot húzott a Metro: trónfosztás jöhet a magyar hipereknél?

2019. augusztus 24. 17:00

A Metro áruházban egy fél évnyi napokon te is vásárolhatsz, némi adminisztrációval körítve. Napijegy kell, beszédelgés az utcáról nincs. Igaz, csemegepult tíz deka párizsival sincs. Leváltja a Metro a Tesco hipermarketjeit?

A Metro áruházlánc áruházai a vállalkozások, különféle intézmények kiszolgálására építette üzletpolitikáját, ezzel is indult Magyarországon, negyedszázaddal ezelőtt. A cash&carry lényege, hogy a boltosok, vendéglátósok önkiszolgáló áruházakban megveszik, kifizetik és el is viszik a megvásárolt portékát, a hagyományos megrendelem, majd valamikor kiszállítom típusú nagykereskedelmi renddel szemben. Itt meg is találja számítását az a kisboltos is, aki a délelőtti bevételéből veszi meg a délután árukészletét - írja a blokkk.com szakportál.

Kártya kell, de már rendelni is lehet

Persze, éles a verseny, a nagyláncok pedig nem a Metrotól vásárolnak nyilván, így a Metro is keresi a piaci réseket. Tizenhárom áruháza mellett már honlapján is fogad rendeléseket és ki is szállít vállalkozó vásárlóinak.

A vásárlások rendje azonban szigorú szigorú. Kártya kell a boltosoknak, vendéglátósoknak, különféle szolgáltatóknak, és persze számlát adnak minden vásárlónak. Lehet, hogy ezért is akadozik még mindig a forgalmuk, hiszen az ügyeskedőknek nem terep a számlaadós hely, de azért az online kassza és az online számla a Metro áruházak malmára is hajthat vizet.

Napi jegy: mehetsz te is a családdal, de olyan nincs, hogy beszédülsz az utcáról

Nemrégiben újított a Metro áruházlánc. Ráhajtott a családokra és reklámhadjáratot hirdetett hétvégékre. Ennek lényege, hogy úgynevezett napijegy igénylésével pénteken, szombaton és vasárnap bárki vásárolhat a Metro áruházakban. Hát ez azért nem kis újítás, hiszen a hét hét napjából a nyitvatartási idő nagyjából 40 százalékában kinyitott bárki számára (a napokban számolt nyitvatartási idő 42,9%-ában) - jegyzi meg a blokkk.com.

A legfrissebb reklám szerint pedig szeptember 24-ig - addig a mai naptól számolva pont egy hónap van - minden nap lehet menni vásárolni a Metro áruházakba (tehát hétfőtől vasárnapig folyamatosan).

Tehát kinyitott a Metro a családoknak is. Igaz, az árukiszerelés, termékkínálat nagybani, a vállalkozások igényeihez igazított, de aki a nagybevásárlások elkötelezett híve, az bizony lehet, hogy megtalálja a számítását. És bizonyára az eddigi háromnapos hétvégi nyitás hozhatott valamennyit a Metro konyhájára.

A Metro családi vásárlás hátránya, hogy adminisztrációhoz kötött, személyes adatok megadása a napijegy ára, de hát jelenleg ilyen a rendjük. Kérdés, hogy ez változik-e majd később.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

És árban azért felvetődik, vajon miként néz ki az, hogy a boltos vásárló ugyanannyit fizet egy rúd párizsiért, mint a családi metros vásárló. Recept persze van erre is, például árkedvezmény révén.

Leáldozott a hipermarketeknek, vagy rés nyílt a Tesco karcsúsítása nyomán

Izzadnak a hipermarketek, nem véletlen, hogy a Tesco lefaragja saját területét és bérbe adja javát más kereskedőknek. De hát a kereskedelem mindig is hullámzott, most valóban a diszkontok és a webáruházak húznak a leggyorsabban, de a hullámhegyek idővel ellaposodnak. Jön helyettük persze valamilyen új, vagy feléled egy régebbi.

A nagybevásárlás azonban valós igény, hiszen kevesebbet kell bíbelődni vele, mint naponta boltba járni. A web persze ebből sokat elvesz, de vannak azért szép számmal, akik szeretnek áruházban bóklászni és mindent egy pénztárnál kifizetni, miközben a nagy bevásárlóközpontban boltról-boltra járva kell a bankkártyát, vagy a pénztárcát előkapni a válogatás végeztével.

A Tesconak 112 hipermarket besorolású nagy alapterületű áruháza van. Ezek most diszkont ruhát öltenek. A Metronak 13 C&C áruháza, az Auchannak 19 hipermarketje van.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem