2020. augusztus 5. szerda Krisztina

Na végre, itt az ingyenes csekkbefizetés!


A bankkártyával történő csekkbefizetés 2015. június 1-től kártyás vásárlásnak minősül a postákon - jelentette be Németh Lászlóné, nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár a Magyar Posta mai napon tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten. A társaság ígérete szerint nyár végéig a teljes postai hálózatot felszerelik az új POS terminálokkal, így mindenhol elérhető lesz az ingyenes szolgáltatás. Az év végéig pedig megteremtik annak feltételeit, hogy az összes többi postai szolgáltatás igénybevétele esetén is lehessen kártyával vásárolni.

Egy több évtizedes problémának vet véget hamarosan a Posta: a csekkbefizetésnél a kártyás fizetés nem készpénzfelvételnek fog minősülni, vagyis az ügyfeleknek nem kell megfizetniük a több száz forintos készpénzfelvételi díjat

- mondta nemrég a Magyar Posta vezérigazgatója a Portfoliónak.

És hogy nem a levegőbe beszélt Szarka Zsolt, mi sem bizonyítja jobban, ma végre hivatalos sajtótájékoztatón is bejelentették:

A bankkártyával történő csekkbefizetés 2015. június 1-től - az eddigi költséges készpénzfelvételi tranzakció helyett - kártyás vásárlásnak minősül.

Ennek érdekében az elmúlt hónapokban a Magyar Posta a teljes csekkforgalom kétharmadát bonyolító postákon lecserélte a tíz éves, elavult, sem a chipkártya-elfogadást, sem az érintőkártyás fizetést nem támogató POS terminálparkját. 2015. június 5-ig 1697 postán 3542 POS terminál telepítése történt meg.

KATT! Hamarosan jön a Posta olcsó személyi kölcsöne

A többi posta sem marad ki azonban a jóból, a társaság ígérete szerint nyár végéig a teljes postai hálózatot felszerelik az új POS terminálokkal, így mindenhol elérhető lesz a bankkártyás csekkbefizetés szolgáltatás. A POS terminálok cseréjében és a bankkártyás csekkbefizetésben tehát összesen csaknem 2700 posta és több mint 350 mobilposta érintett, ez több mint 5700 terminál telepítését jelenti.

Mi lesz a többi szolgáltatással?

A Posta tájékoztatása szerint a fejlesztés jelenlegi, első ütemében egyelőre csak a csekkbefizetés során biztosítják a kártyás vásárlási lehetőséget. A második ütemben - ami az idei év végét jelenti - viszont megteremtik annak feltételeit, hogy az összes többi postai szolgáltatás igénybevétele esetén is (levélfeladás, kiskereskedelmi termékek vásárlása) választhassák az ügyfelek a bankkártyás vásárlást.

Ezen felül a Magyar Posta év végéig mobil POS terminálokkal látja el a csomagkézbesítőket is, így az utánvétes küldemények a jövőben már bankkártyával is kifizethetők lesznek a kézbesítőknél, amely szintén kártyás vásárlási tranzakciónak minősül majd.

KATTINTS! Óriási dobásra készül a Posta!

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS