2018. november 17. szombat Hortenzia, Gergő

Na ne! Durván drágulnak a pálinkák a magyar boltokban januártól


Akár 1500 forinttal is drágulhat a pálinkák literenkénti ára januárjától, 2019-től ugyanis népegészségügyi termékadót kell utánuk fizetni - számolt be az RTL Híradója.

Gyenge szezonra készülnek a bérfőzdékben, a 4-5 évvel ezelőtti mennyiségnek kevesebb mint a felét főzik. Ennek oka, hogy a tavaszi fagy tönkretette a cseresznye, a meggy és a kajszitermést is.

De nem csak a gyümölcshiány miatt főzetnek kevesebb pálinkát, egyre többen próbálkoznak otthon a lepárlással, ami azonban gyengébb minőséget produkál és adott esetben még veszélyes is lehet. 

Januártól pedig a pálinkákra is kivetik a népegészségügyi termékadót, ami jelentősen emelheti majd a hungarikum bolti árát.

Ez tovább erősítheti az otthoni főzési kedvet.

Kihúzna a bajból 1 000 000 forint?

Padlón vannak a kamatok, most fillérekért vehetsz fel személyi kölcsönt. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum kalkulátora szerint a Cofidisnél 1 millió forintot, 3 éves futamidőre már havi 30 788 forintos törlesztővel hazavihetsz. De nem jársz sokkal rosszabbul a K&H Banknál sem, ahol havi 31 102 forintos törlesztővel kalkulálhatsz, a CIB Banknál 31 280 forintos, míg az MKB Banknál 31 292 forintos törlesztőt ígér ugyanez a konstrukció. Érdemes persze megnézni a többi bank ajánlatát is – ehhez keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát!

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Indul a roham a magyar boltokban: így szúrhatod ki a lehúzós karácsonyi akciókat
Összegyűjtöttük a legjobb tippeket és stratégiákat, hogy elégedetten távozhass a boltból!


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS