11 °C Budapest

Na, ne: a magyarok egy része inkább telótöltést kérne ingyenpénz helyett

2019. október 21. 17:03

A mobiltelefonok ma már sokkal többet jelentenek a felhasználók számára egyszerű kommunikációs eszköznél. Egy firss, nemzetközi kutatása alapján az európai emberek erősen kötődnek a készülékükhöz és tartanak akkumulátorának lemerülésétől. Ilyen helyzetben a válaszadók 35 százaléka a pénznél is jobban örülne a felajánlott töltésnek.

A válaszadók nagyobb része hezitál, ha az értékes töltést egy idegennel kell megosztania, az európaiak mindössze 14 százaléka ajánlaná fel a telefonját. A magyarok ennél is óvatosabbak (10 százalék), a családtagjaikban azonban az európai átlagnál is jobban bíznak, 82 százalék szívesen megosztaná a töltést egy családtagjával. Fordított esetben a legtöbben kényelmetlenül érzik magukat, ha töltöttséget kérnek, még a 25 és 34 év közötti magyaroknak is mindössze 13 százaléka érezné magát komfortosan ilyen helyzetben. Ugyanakkor a töltöttség idegenekkel való megosztásának jelentős hatása lehet a résztvevőkre. Az európaiak 62, a magyarok 67 százaléka szívesen meghívná egy kávéra jótevőjét, 7, illetve 6 százalék pedig akár randizna is egy ismeretlennel, akitől töltést kapott - derült ki a Samsung nemzetközi kutatásából.

Párkapcsolatokban az akkumulátor töltésének megosztása a lovagiasság modern gesztusa lehet. A felmérés során voltak, akik azt mondták, többre értékelnék a vezeték nélküli töltést, mint bármilyen más romantikus gesztust (21 százalék), például, ha kinyitnák előttük az ajtót vagy akár állnák a vacsora számláját. Magyarországon a klasszikus előzékenység továbbra is imponálóbb (53 százalék), ugyanakkor a magyarok közel harmada (28 százalék) szintén a töltésnek örül a legjobban. A válaszadók 76 százaléka nem osztaná meg az első randin az akkumulátorát, a legtöbben, itthon és Európa-szerte egyaránt, ezt csak a harmadik találkozó alkalmával ajánlanák fel.

"A legújabb technológia, amely lehetővé teszi a töltés vezeték nélküli megosztását, csökkenti a hagyományos töltőktől való függést és a modern digitális viselkedést is alakítja - mondta el Samu Zsófia, a Samsung magyarországi kommunikációs vezetője. - A kutatás eredményei azt mutatják, hogy a töltöttség megosztása erősíti a szociális kapcsolatainkat és elősegíti a kölcsönös bizalom kialakulását. A töltésmegosztás a jövőben teljesen általánossá válhat, és akár barátságok vagy párkapcsolatok elindítója is lehet."

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem