2020. december 5. szombat Vilma

Mutatjuk, milyen trükkel nyúlják le a pénzt a bankkártyádról a boltban


Egyetlen szoftver, és egy üres bankkártya elég a tolvajnak ahhoz, hogy a pénzed és az adataidat is megszerezze. Meg egy kis közelség, hogy bemérhesse a kártyád jelét.


Nem kellett sokat várni, hogy az új típusú bankkártyákkal is vissza tudjanak élni a bűnözők. A Paypass is nagyban megkönnyíti a vásárlást, de sajnos a tolvajok életét is. Az új módszer, hogy egy kütyüt a bankkártyád közelébe tart (táskán és kabáton keresztül is fogja a jelet), és minden információt és adatot átszív egy üres kártyára, amit ő aztán szabadon használhat. Se PIN-kód, se aláírás nem kell hozzá - írja a Daily Star Sunday. 

Az ehhez szükséges eszközt, és 20 üres kártyát már 500 fontért lehet venni London utcáin, és a használatához sem kell különösebb tudás. Ráadásul ezzel a kütyüvel nem csak a bankkártyáról tudnak adatot lopni, hanem minden chippel ellátott kártyáról. Ez a trükk egyelőre még csak a britek kártyáit fenyegeti, de mint ahogy az lenni szokott, pillanatok alatt elterjedhet a kontinensen. A videón láthatod, hogy az angolok már ki is fejlesztettek egy módszert, amivel meggátolhatják ezt a trükkös rablást.


A kártyás vásárlás egyébként egyre népszerűbb az egész világon, csakúgy, mint a paypass, és a mobilos fizetési megoldások. az iparági szakéertők szerint 2025-re már csak minden negyedik vásárlás lesz készpénzes. A fordulóponthoz várhatóan öt év múlva, 2021-ben érkezünk el.

Az ilyen trükkökkel szemben úgy védhetjük meg leinkább a kártyán lévő pénzünket, hogy napi limitet állítunk be. Így, ha ér is kár, legalább nem a kártyán lévő teljes összeget veszik le.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Súlyos problémára világított rá a járvány második hulláma: ideje észbe kapni!
Egyre többen keresnek olyan megoldást, melyben biztonságba érzik saját magukat és a családtagjaikat.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk