2021. február 27. szombat Ákos, Bátor

Mitől lesz szalagos a fánk? Itt a farsangi kedvenc titka


Mint ismert, a farsang a vízkereszttől (január 6.) húshagyókeddig (hamvazószerda előtt, húsvétvasárnap előtti 47. nap), a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Ebből az alkalomból mutatta be a HelloVidék Gasztromesék rovata, hogyan is készül az igazi szalagos fánk.

Az írás szerint a titok a következő:

  • 1. A cukrot fehéredésig keverjük a tojásokkal.
  • 2. Szaggatás után is hagyjuk keleszteni!
  • 3. Az alsó felét fedő alatt sütjük!
  • + A tésztába rum kerül, hogy az olajat ’ kicsapja’ sütés közben. Így nem süllyed el, szalagos lesz, és habkönnyű, valamint hihetetlenül illatos fánkok születnek!

A részletes receptet, illetve azt, hogy milyen bor is illik a farsang sláger édessége mellé, olvasd el a HelloVidéken megjelent friss gasztromesében.

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked