9 °C Budapest

Milliárdokat költenek a magyar szülők karácsonykor: ezek a játékok vezetik a toplistát

2019. november 14. 19:30

A karácsonyi szezonban realizálódik a teljes, idén nagyjából 50 milliárdos játékpiaci forgalom fele a becslések szerint.  Friss adatok alapján online vásárláskor átlagosan 10 ezer forintot költenek, míg hagyományos bolti beszerzés esetén 8 800 forintot hagynak az áruházban a szülők alkalmanként. Az is kiderült, hogy ajándékot nemcsak a családjuk számára vesznek a magyarok, hanem egyre többen gondolnak a rászorulókra is a karácsonyi időszakban.

Kezdődik az év legjelentősebb időszaka a kereskedők számára: a REGIO JÁTÉK becslése szerint a teljes magyar játékpiaci forgalom elérheti az 50 milliárd forintot, melynek csaknem fele a karácsonyt megelőző másfél hónapban realizálódik. "Hagyományosan az évvégi ünnepi szezonban a legmagasabbak kosárértékek, idén átlagosan 10.000 forintos online és 8 800 forintos hagyományos áruházi vásárlásokat prognosztizálunk" - mondta el Gyaraki Dávid, a REGIO JÁTÉK marketingvezetője. Az adatokat alátámasztja a játékforgalmazó friss kutatása is, amely szerint a szülők csaknem fele (49%) 10 ezer forint feletti, 38 százaléka 5-10 ezer forint közötti értékben fog ajándékot - 95 százalékban játékot - vásárolni gyermekének. A legtöbben kreatív, fejlesztő játékot, társasjátékot, valamint LEGO-t fognak kapni.

Továbbra is nő az online vásárlások száma

A megkérdezettek 63 százaléka tervezi online megvásárolni a karácsonyi ajándékokat, elsősorban az árak könnyű összehasonlíthatósága és a bőségesebb termékkínálat miatt, illetve sokan egyszerűbbnek is vélik az internetes beszerzést. "A felmérés szerint továbbá az online elérhető akciók is vonzzák a vásárlókat, legtöbben az ingyenes házhozszállítási napokat és a Black Friday-t várják. Ráadásul a személyes beszerzést preferálók többsége, tízből kilenc válaszadó gondolja, hogy idén elképzelhetőnek tartja a webes vásárlást is. Ez a trend jól érzékelhető, ugyanis a tavalyi évhez képest idén 30 százalékkal nőtt az internetes tranzakciók száma a webáruházban" - tette hozzá a marketingvezető. A felmérésben résztvevők egynegyede már szeptemberben és októberben túl volt a karácsonyi ajándékok beszerzésén, de a legnagyobb vásárlási lázra novemberben kell készülni (57%).

Inkább adományozunk, mint önkénteskedünk

A kutatás kitért a jótékonyságra is: összességében elmondható, hogy amíg önkéntes munkát az ünnepek előtt a megkérdezettek egytizede vállal, addig adománycsomaggal a magyar szülők kétharmada készül, amelybe játékot, ruhát és tartós élelmiszert rejtenek. "Legtöbben beteg kisgyermekeknek és rászoruló családoknak küldik el az ajándékot, önkéntes munkával pedig óvodákon, iskolákon segítenek, valamint a Szeretetszolgálatok életébe kapcsolódnak be válaszadóink" - zárta Gyaraki Dávid.

TOP 10 játékkategória a 2019-es ünnepi időszakban a REGIO JÁTÉK becslése alapján:

 

1. Társasjáték
2. Építőjáték
3. Kreatív, fejlesztő játék
4. Autó, jármű
5. Baba és babakocsi
6. Plüss
7. Szerepjáték
8. Bébijáték és kellék
9. Játékfigura
10. Puzzle

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

TOP 10 játék a 2019-es ünnepi időszakban a REGIO JÁTÉK becslése alapján:

 

1. Diafilm vetítő + film + katalógus
2. LEGO
3. Gravitrax
4. Süti kutyusok
5. Baby Born baba
6. Twister ügyességi játék
7. Gazdálkodj okosan!
8. Magyarul beszélő Charlotte baba
9. Honfoglaló társasjáték
10. L.O.L Surprise babák

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm