Micsoda ötlet! Ilyen ATM-et még biztos nem láttál + képek

Pénzcentrum
2016. július 30. 07:03

Néhány külföldi országban már azon sem kell meglepődünk, hogy az ATM-ek kijelzőjén bombáznak minket különböző cégek a reklámjaikkal.  Egy szemfüles olvasónk nemrég Lengyelországban le is fotózott nekünk egy ilyen automatát. Itthon vajon mikor jöhetnek koncert vagy épp kozmetikai termékek reklámjai az ATM-eken?


Egy lengyelországi nyaralóhelyen találkozott az egyik olvasónk olyan bankautomatával, amelynek a kijelzőjén különböző reklámok futottak. Nem videóról van szó, csak képek váltogatták egymást egy forgalmas utcában elhelyezett ATM-en. Ahogy a képeken is látszik, fontos kiemelni, hogy nem banki reklámokról van szó, hanem a kijelzőkön bármilyen más márka is megjelenhet.

Mikor jöhetnek itthon is hasonló reklámok?

Magyarországon jelenleg egy bankfüggetlen ATM hálózat üzemel, az Euronet. Ezeken az automatákon a cég saját magát hirdeti, a bankoknál pedig az a jellemző, hogy saját termékeiket reklámozzák az ATM-ek kijelzőjén.

Az ATM képernyő egy a marketingkommunikációs eszközök között, melyet aktuális kampányainkban használni szoktunk, releváns termékinformációkat osztva meg meglévő és potenciális ügyfeleinkkel

- tudtuk meg a CIB Banktól.

Az Erste az ATM felületeket egyfajta üzenőfalként is használja az ügyfelekkel való kommunikációban: amellett, hogy aktuális kampányokat is megjelenít, hasznos információkra is felhívja fel a figyelmet

- válaszolta megkeresésünkre a bank.

A témában a több pénzintézet automatáját is üzemeltető Trezex Hungaria Zrt.-t  is megkérdeztük, akik jelenleg nem tudnak arról, hogy bárkinél is tervbe lenne véve, hogy a közeljövőben esetleg más cégek reklámjait is megjelentessék az ATM-ek képernyőin. Az általunk megkérdezett bankok is azt mondták, hogy jelenleg nem terveznek ilyesmit, de egy kivétel azonban akadt, akinek a válasza akár jelzésértékű is lehet.

A hazánkban legtöbb bankautomatával rendelkező OTP Bank ugyanis nem adott teljesen egyértelmű választ arra a kérdésünkre, hogy tervezik-e a jövőben, hogy náluk is a lengyelországi mintához hasonlóan reklámok jelenjenek meg az ATM-eken.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az említett témában egyelőre nem tudjuk munkáját segíteni

- válaszolta megkeresésünkre az OTP Bank sajtóosztálya.

Mivel ez a gyakorlat már több külföldi országban is működik, ezért nem elképzelhetetlen, hogy hamarosan Magyaroszágon is reklámokat nézegethetünk majd a pénzfelvétel előtt a kijelzőkön. Ráadásul a hazai bankautomaták már régiek, a gépek cseréje pedig folyamatosan zajlik, ez pedig akár új lehetőségeket is rejthet magában.

Jó ötlet ez?

A cégek biztosan nem járnának rosszul, ha az utcán sétálgatva már az ATM-ek kijelzőjén is reklámokkal bombázhatnának minket, de nem biztos, hogy ezzel mi is jól járunk.

Személyes véleményem szerint, az emberek koncentráljanak a pénzfelvételre, amikor az ATM-et használják, így is sokan felejtik a pénzt az automatákban

- mondta el a Pénzcentrumnak Kárpáti Balázs, a TrezEx Hungária Zrt. vezérigazgatója.

KATTINTS! Vigyázz, milyen pénzt veszel ki az ATM-ből! Akár le is csukhatnak

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem