2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta

Mi történik? Több ezer forintot is elkérnek ezért a piacokon


Április végén még úgy tűnt, hogy a járványhelyzet egyik nagy hazai nyertese lesz a magyar eper, amit az előző évek áraihoz képest jóval kedvezőbb áron tudunk majd megvásárolni. Nem igy lett - számol be a HelloVidék.

Az időjárás, mint oly sokszor, most is közbeszólt, ami bár a görög, olasz és spanyol termést megtizedelte, a magyar termelőknek is odavágott. 

Az áprilisi éjszakai fagyok, többek között egy ízben -8C° is volt, legalább a termésmennyiség 30%-át elvitte

- erősítette meg az eper számára kedvezőtlen hőmérsékleti viszonyokat a Kecskemét-Szarkásban székelő Hírös Eper kertészmérnöke, Rozmán-Gál Annamária, akik több mint 10 ezer négyzetméteren termesztik szabadföldön a növényt.

Ha érdekel a teljes cikk, a HelloVidék oldalán elolvashatod! KATT!

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk