Merészet húzott a Hyundai: tényleg spórolós az új hibrid Tucson?

Szánthó Péter2021. február 23. 05:48

Kétség kívül SUV-mánia és hibrid-láz lett úrrá az autópiacon: előbbi a közízlés, utóbbi a szigorú európai emissziós szabályok miatt. A Hyundai mindkét lovat igyekszi megülni a vadonatúj Tucsonnal, amely egyszerre idézte fel bennünk a Predátort és a kényelmes nappalit is. Annyi biztos, a tervezők kitettek magukért: ilyesmi formavilággal nemigen lehetett találkozni az utakon - eddig! De valójában mennyire gazdaságos a 48 voltos hibrid-rendszer? Mitől akkora szám a háromzónás klíma? Beleülne-e a Terminátor? Ez mind kiderül a Pénzcentrum autótesztjéből!

Elődje végett komoly elvárások elé volt állítva a legújabb Hyundai Tucson: külső tekintetében az előző generációnak gyökeres ellentéte az új modell, hiszen mialatt az előző Tucson volt talán az egyik legletisztultabb, legelegánsabb formájú Hyundai, ami úgy árasztotta a nyugalmat, mint Kozsó szeretetet. Mindezzel szembern a legfrissebb SUV egyszerre vad, agresszív, és mutat valami teljesen mást, mint amit eddig az autókról elképzeltünk. Biztos mindenki látott már különféle, extrán vad rajzokat koncepcióautókról, amelyekből végül csak pár vonás köszönt vissza a megvalósult kocsin. Na, az új Tucson nem ilyen, konkrétan, mintha bő gázzal a papírról farolt volna elénk.

Tény, az új formavilág megosztó, de azt nem lehet elvitatni, hogy még az is megfordul utána, akit amúgy hidegen hagynak az autók. Az eleje egyes utasokat a Predatorra emlékeztette, ennél találóbb hasonlatot magam sem tudnék kitalálni. Szóval elég komolyan néz ki, amikor a Ragadozó Tucson arcszerkezetén egyszercsak felvillannak a LED-es fényszórók. De nem csak az elején, hanem úgy az egész autón van mit nézni az oldalán végigfutó törésektől kezdve egészen a hátuljáig, ahol szintén eléggé odatették magukat a tervezők.

Címkék:
vásárlás, panel, autóhitel, teszt, zöld rendszám, hibrid, újautó, autóteszt, ökológiai lábnyom, hyundai, hyundai tucson, tűz budapest, autó teszt, kicsi kocsi, tolatás, benzinmotor, emisszió, kkf, ökológia,