2018. március 21. szerda Benedek

Megvett egy magyar márkát az Aldi: sosem találnád ki, melyiket

Megvásárolta az Aldi Magyarország az Alföldi Tej Kft. Kokárdás márkáját, így hazai története során először szerzett tulajdonjogot egy magyar márkában - jelentették be pénteken egy székesfehérvári sajtótájékoztatón. Várhatóan a jelenlegi 12 termék mellett hamarosan a Túró Rudi és különböző trappista sajtok is belekerülnek a csak az Aldinál elérhető Kokárdás kínálatába.


Az Aldi ma bejelentette, hogy megvásárolja az Alföldi Tej Kft. Kokárdás márkáját, így hazai története során először szerez tulajdonjogot egy magyar márkában. Bernhard Haider, az Aldi Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az Alföldivel 2015-ben kezdték el forgalmazni a kizárólag magyar termelőktől származó tejből, a magyar fogyasztói igényekhez alakított Kokárdás termékeket, amelyeket a mai napig kizárólag a diszkontláncnál lehet megvásárolni.

A márka megvásárlása gyakorlatilag azt jelenti, hogy az Aldi olyan termékeket is forgalmazhat a jövőben Kokárdás márkanév alatt, amiket az Alföldi nem tud gyártani, de más gyártók képesek az elvárt színvonalat teljesíteni. A márkanév alatt jelenleg 12 terméket kínálnak, de ezt szeretnék a jövőben megduplázni: szinte biztosan felveszik a kínálatba a trappista sajtokat és a Túró Rudit.

Ebben az évben az Aldi a biotejet is magyar beszállítótól fogja beszerezni, így Magyarországon ez lesz az egyetlen kiskereskedelmi lánc, amelyben valamennyi kiszerelésű friss és UHT-tej, továbbá minden típusú trappista sajt magyar termék lesz.


Az Alföldi Tej székesfehérvári gyára

Elsőként a Kokárdás 1,5 százalékos UHT teje került be az Aldi boltjaiba, ma már pedig a natúr és gyümölcsös joghurtok, a vaj, a tejföl, a főzőtejszín, a kancsós tej és a túró is a kínálat része

 - mondta el Mélykuti Tibor, az Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy szoros együttműködésük a diszkontlánccal most már stratégiai partnerségként értelmezhető. A vállalat által gyártott termékek mind magyar alapanyagból, magyar munkaerő által, Magyarországon előállított termékek. 2017-ben az árbevétel elérte az 53 Mrd Ft-ot, a székesfehérvári és a debreceni gyárban a munkavállalói létszám pedig a 630 főt.

JÓL JÖNNE 750 EZER FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 750 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől a Cetelem (THM 14,49%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az ERSTE Bank, a Provident, valamint a Budapest Bank gyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

03.22-03.31
Országos

Spar

03.22-03.31
Országos

Lidl

03.22-03.28
Országos

Aldi

03.22-03.28
Országos

Aldi

03.16-03.21
Országos

Lidl

03.14-03.21
Országos

Tesco

03.14-03.21
Országos

Auchan

03.14-03.21
Országos

  Ajánlatunk