2018. június 20. szerda Rafael

Megreguláznák az éttermek AirBnB-jét a magyar vendéglátósok


Ismét felmerült a lakáséttermek és ételmegosztók szabályozásának kérdése Európában, a lakásmegosztás példáján okulva mielőbbi lépéseket sürget a szakma - írta a Világgazdaság hétfőn.

A szabályozásban vélhetőleg elsőként lépő Olaszországban évi ötezer eurós forgalomban vagy ötszáz vendégben maximálnák a lakáséttermek forgalmát, míg más országokban 7,5 ezer euró is lehet a plafon. Magyarországon még nincsenek pontos adatok a területről, bár a Nébih egy rendelet értelmében már definiálta a lakásétterem fogalmát, a tevékenység végzéséhez pedig a kerületi hivatal külön engedélye szükséges - írta a Világgazdaság. 

A vendéglátó vállalkozások magyarországi képviseletei már régóta szorgalmazzák a terület szabályozását - mondta el a lapnak Gál Pál Zoltán, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének (VIMOSZ) elnöke, jelezve azt is, hogy a magyar szakemberek részt vesznek a HOTREC (az EU tagországai szálloda, éttermi, és kávéházi szövetségeinek konföderációja) ezzel foglalkozó munkacsoportjának munkájában.

Borítókép forrása: MTI Fotó / Kallos Bea

JÓL JÖNNE 1,5 MILLIÓ FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 1,5 millió forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja, náluk 30 050 forintos törlesztőt ígér a 8,46%-os THM. De nem sokkal marad el ettől a CIB Bank ajánlata sem, ahol 30 327 forintos törlesztővel számolhatunk havonta. Emellett érdemes még megemlíteni a Raiffeisen Bank, az ERSTE Bank, valamint a Budapest Bank konstrukcióit is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk