2018. augusztus 14. kedd Marcell

Megreguláznák az éttermek AirBnB-jét a magyar vendéglátósok


Ismét felmerült a lakáséttermek és ételmegosztók szabályozásának kérdése Európában, a lakásmegosztás példáján okulva mielőbbi lépéseket sürget a szakma - írta a Világgazdaság hétfőn.

A szabályozásban vélhetőleg elsőként lépő Olaszországban évi ötezer eurós forgalomban vagy ötszáz vendégben maximálnák a lakáséttermek forgalmát, míg más országokban 7,5 ezer euró is lehet a plafon. Magyarországon még nincsenek pontos adatok a területről, bár a Nébih egy rendelet értelmében már definiálta a lakásétterem fogalmát, a tevékenység végzéséhez pedig a kerületi hivatal külön engedélye szükséges - írta a Világgazdaság. 

A vendéglátó vállalkozások magyarországi képviseletei már régóta szorgalmazzák a terület szabályozását - mondta el a lapnak Gál Pál Zoltán, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének (VIMOSZ) elnöke, jelezve azt is, hogy a magyar szakemberek részt vesznek a HOTREC (az EU tagországai szálloda, éttermi, és kávéházi szövetségeinek konföderációja) ezzel foglalkozó munkacsoportjának munkájában.

Borítókép forrása: MTI Fotó / Kallos Bea

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 7 millió forintot, 15 éves futamidő mellett már 2,04 százalékos THM-el, és havi 44 981 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a legnagyobb kereskedelmi bankok ajánlatai sem: a Budapest Banknál például 47606 forintos törlesztőt ígér a 2,13 százalékos THM; míg az OTP Banknál némileg magasabb, 2,23 százalékos THM is alacsonyabb, 44949 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek, és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Ez az igazi rezsicsökkentés: százezreket spórolhatsz évente
Nem szabad halogatni, még most keress szakembert.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS