12 °C Budapest

Meglépte az Aldi, Auchan: durván rámennek a problémás magyarokra

2017. április 21. 11:01

Hogy mennyire fontos az egészségtudatos életmód és kiegyensúlyozott táplálkozás, a szakértők nem győzik hangsúlyozni. Ráadásul közeleg a nyár, sokan szenvednek a tél során felszedett plusz kilóktól, amiktől némi odafigyeléssel könnyen megszabadulhatnak. Segítünk, hol érdemes a héten vásárolni, ha kifejezetten egészséges élelmiszereket szeretnénk beszerezni.

Egészségtelen életmód, túlsúly, magas vérnyomás - elkeserítő képet festenek a magyarokról az utóbbi időben készült  felmérések. Pedig a megelőzés, a rendszeres orvosi ellenőrzés, az egészségtudatos életmód és a kiegyensúlyozott táplálkozás a leghatékonyabb fegyverek a betegségek elleni küzdelemben.

Ha például naponta fogyasztunk friss gyümölcsöt, azzal jelentősencsökkenthetjük a cukorbetegség kialakulását is. Az Oxford Egyetem és a Kínai Orvostudományi Akadémia gyümölcsfogyasztással kapcsolatos kutatásából például az is kiderül, hogy

különösen érdemes almát, narancsot, körtét és bogyós gyümölcsöket fogyasztani, mert ezek fokozatosan növelik a vércukorszintet, míg a banán vagy a szőlő hirtelen vércukor-emelkedést okozhatnak.

Ha esetleg szeretnénk megszabadulni a tél során felszedett felesleges kilóktól, vagy úgy döntenénk, hogy eljött az ideje az életmódváltásnak, egy percet se habozzunk, eljött a mi időnk! Itt a tavasz, az üzletek polcai és a piacok is tele vannak szezonális zöldségekkel, és lassan már friss gyümölcsökben sem lesz hiány. Ráadásul a héten szuper akciókkal várnak  az élelmiszerláncok.

Érdemes jól bevásárolni zöldségből-gyümölcsből, és a speciális élelmiszerek (vagyis a laktóz- és gluténmentes, valamint diabetikus termékek) is sokkal olcsóbban beszerezhetőek, mint máskor. Megnéztük, milyen akciók vannak a héten a különböző üzletekben.

KATT! Jó lesz sietni nyáron a tóra: veszélyben a hekk, kiszáradhat a Balaton

Aldi

A bio natúr joghurt most 35 százalékkal olcsóbb, így 129 forintba kerül, a bio túró pedig 399 forint helyett 299 forintért vásárolható meg. A vegetáriánus pástétomok is jó árban vannak, 599 forintba kerül egy üveg, és hatalmas a választék, van zöldfűszeres-paradicsomos, currys-papayás, és ananászos-kókuszos is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A teljes kiőrlésű tönkölytészta 500 grammos kiszerelésben 899, a zabkeksz csomagja 499 forint. A zöldségekkel, gyümölcsökkel is jól járunk, ha itt vásárolunk, az édesburgonya kilója 479, a cukkinié 269 forint. Az 500 grammos fürtös paradicsom pedig 379 forintba kerül.

Ha átlapoznád az ALDI eheti akciós kiadványát, KATTINTS IDE!

Auchan

Végre itt a spárga-szezon, 500 grammos kiszerelésben már 499 forintért vásárolhatunk, a kígyóuborka darabja 119, a padlizsán kilója 499, a cukkinié 349 forint. A 100 grammos, gluténmentes kukoricatallér 329, az Ela ostyaszelet most csak 98, a gluténmentes Cerbona müzliszeloet pedig 119 forint. A gyümölcsléből, hozzáadott cukor és édesítőszer nélküli, gluténmentes, kizárólag gyümölcscukrot tartalmazó természetes gumicukor pedig 399 forintba kerül akciósan.  A The Bridge bio rizsitalhoz most 70 forinttal olcsóbban, 619 forintért juthatunk hozzá.

Kedvet kaptál a vásárláshoz? ITT TALÁLOD az Auchan eheti akciós újságját.

Lidl

A retek 31 százalékkal olcsóbb, 115 forint csomagja, az édesburgonya kilója 31 százalékkal olcsóbb, 549, míg a fél kilós eper most 399 forint helyett 299 forintba kerül. A Lidlben egyébként görög hetek vannak, a 250 grammos padlizsán- és paprikakrém 449 forint, a 280 grammos töltött szőlőlevél 549, a szardella pikáns növényi olajban pedig 349 forint.

Ha érdekel, milyen szuper akciók vannak még a héten, KATTINTS IDE!

Spar

Az Apetina krémfehér sajt a héten 32 százalékkal olcsóbb, 399 forintba kerül, az Alpro rizs-, mandula-, kókusz-, és zabitalok pedig 799 forint helyett 599 forintba kerülnek. A gazda félzsíros túró 27 százalékkal olcsóbb, így most a 450 grammos kiszerelésért 399 forintot kell fizetni, a Golden alma kilója 219, egy csomó vajretek pedig 299 forintba kerül. A 450 grammos gyorsfagyasztott szeder is jó áron van, most 399 forintba kerül.

Felcsigáztak a kedvezmények? Mutatjuk, mit kaphatsz még meg akciósan a Sparban a héten. KATTINTS IDE!

Tesco

A csomagolt jégsaláta darabja 169, a póréhagyma darabja 149 forintba kerül. Itt az 500 grammos spárgáért 699 forintot kérnek, a 80 grammos rukkola saláta 229, és ugyanenynibe kerül a 200 grammos kiszerelésű Betyár és Puszta saláta-keverék is. A Riska laktózmentes tejek a héten 10 százalékkal olcsóbban szerezhetők be, a Tesco franciasaláta és mexikói zöldségkeverékből pedig célszerű egyből 3 csomaggal vásárolni, ugyanis 2-t fizet, 3-at kap akció van.

Belenéznél az e heti reklámújságba? ITT AZONNAL MEGTALÁLOD!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm