13 °C Budapest

Meglépte a Lidl: ez lehet idén nyáron a sláger a magyar diszkontokban

2018. június 20. 11:05

Kizárólag magyar görögdinnyék érkeznek a Lidl Magyarország raktáraiba június 21-től. A hazai dinnyeszezon indulását követően már csak kizárólag magyar termesztésű gyümölcsöket forgalmaz az élelmiszeráruház-lánc.

Beértek a magyar dinnyék - az ízük pedig páratlan, ugyanis a nyári meleget hozó tavasz nagyon jót tett a palánták fejlődésének. Évről évre nő a magyar görögdinnye iránti kereslet, 2017-ben 62 százalékkal értékesített több hazai dinnyét a Lidl Magyarország, mint az azt megelőző évben. Míg tavaly itthon 7426 tonna magyar dinnye fogyott el az áruházak polcairól, a külpiacokon értékesített mennyiség közel 4000 tonnára rúgott.

KATT! Az üzletláncok aktuális akciói egy helyen!

Az igazi sláger az elmúlt szezonban a magszegény görögdinnye volt a vásárlók körében; ebből a gyümölcsből 150 százalékkal értékesített többet az áruházlánc 2016-hoz képest. Az idei szezonban ugyanakkor két új dinnyefajtával is találkozhatnak a Lidl vásárlók az áruházakban, ugyanis sárgahúsú görögdinnyével, valamint mini görögdinnyével bővíti a Lidl Magyarország termékpalettáját.

A Lidl Magyarország számára kiemelten fontos a magyar dinnyetermelők támogatása, akik a vállalat és a fogyasztók elvárásainak megfelelve évről évre kiváló minőségű termékeket biztosítanak vásárlóinknak

- mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

Az áruházlánc stratégiai célja, hogy minél több magyar áru kerüljön a boltjaiba. Ezért indította útjára 2013-ban A Lidl a magyar beszállítókért programját, amelynek célja a vállalat hazai beszállítói körének növelése, a magyar vállalkozások segítésén keresztül a magyar gazdaság támogatása. A beszállítói program sikere töretlen, jelenleg közel 400 hazai beszállítóval dolgozik együtt a vállalat.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem