16 °C Budapest

Megint itt van a pocsék idő: olcsó tippek az őszi depi ellen

2016. október 6. 14:05

Hétfőn beköszöntött a valódi ősz, amikortól az emberek több időt töltenek otthonukban. Egyre népszerűbb ebben az időszakban a magyar fogyasztók körében a lakás szezonális csinosítása, azt azonban kevesen tudják, hogy akár minimális anyagi ráfordítással is teljesen újra lehet formálni egy-egy szoba hangulatát, stílusát. Mutatjuk, milyen trükköket érdemes bevetni, és mennyibe kerül mindez.

Az utóbbi években a magyar fogyasztók egyre többet költenek lakhatási körülményeik javítására, és hatalmas népszerűségnek örvend a lakberendezés mellett az otthonok szezonális csinosítása is.

Az életkörülmények javítása fontos szerepet kap a magyar háztartásokban, a lakásfelújítás és a háztartási gépek vásárlása a prioritási lista élén áll, amiket az új bútorok és dekorációs termékek beszerzése követ

- derült ki a Cofidis júliusi felmérésből. Az emberek évről évre többet költenek ezekben a kategóriákban, miközben sokan döntenek úgy, hogy nem áldoznak teljes bútorcserére, inkább régi berendezéseik újraöltöztetésével formálják át a lakást. Ha szeretnéd felkészülten várni az igazi téli hideget, akkor a következő ötleteket pont neked ajánljuk.

1) A fényeken múlik minden

A téli időszakban főleg fényre és melegségre vágyunk, ezt pedig néhány egyszerű praktikával is megteremthetjük. Bárdóczky Andrea lakberendező szerint a gyertyák, mécsesek mellet a tükrök és a modern kristálycsillárok lehetnek segítségünkre abban, hogy a fényhatásokat megsokszorozva, világosabb teret kapjunk.

A világítástechnika sokat változott az elmúlt években, a központi lámpa helyett inkább a szobák különböző pontjaiban, sarkaiban elhelyezett égők, lámpák dominálnak, amelyekkel kellemes hangulatot lehet varázsolni, akár a színeket is változtatva

- tette hozzá a szakember.

2) Puha és bolyhos töménytelen mennyiségben

A KIKA bútorlánc szerint is egyre többen igyekeznek évszakról évszakra újjávarázsolni otthonuk hangulatát, a vásárlói kosár értéke pedig a pár ezer forinttól az egészen nagy összegekig terjed.

Nem csak világítás terén lehet rengeteg megoldást találni - az illatgyertyáktól egészen a sókristály lámpákig: melegséget áraszthat néhány puha párna, pokróc vagy szőnyeg is.

Előbbiek esetében a selyem és a szatén anyagok különösen népszerűek, a szőnyegeknél pedig nem az anyag lényeges, hanem az, hogy minél kevesebb hideg padlófelület maradjon. Egy-egy extra takaró is jó befektetés a legnagyobb zimankóban, főleg a bolyhos, szőrös modellek a kelendőek ilyenkor - tudta meg a Pénzcentrum a bútorlánctól.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

3) Divatos árnyalatok, és még melegítenek is

A Praktiker barkácslánc tapasztalatai szerint, ahogy megérkezik a rossz idő és be kell kapcsolni a fűtést, hirtelen megugrik a kereslet a fűtés- és világítástechnikai eszközök és kiegészítők iránt, de sokan már az ünnepekre is elkezdenek készülni.

Színvilágban az abszolút trend most a vintage és türkízszínek használata, amelyek földbarna vagy fehér színekkel kombinálva meleg összhatást eredményeznek.

A barkácslánc vásárlói körében az utóbbi években népszerűvé váltak a ledes mécsesek is, amelyek a megtévesztésig hasonlítanak a valódiakra, a fényt azonban a ledvilágítás adja bennük. Ez egy biztonságos, cseppet sem tűzveszélyes, gyerekbarát megoldás a családoknak az egyre hosszabb őszi és téli esték hangulatosabbá varázsolásához.

Mennyibe kerülnek ezek?

A fenti példák alapján látjuk, hogy nem kell vagyonokat elkölteni arra, hogy felkészítsük otthonunkat a télre, hiszen néhány kisebb kiegészítő is teljesen új hangulatot kölcsönöz bármelyik helyiségnek. Összeszedtünk néhány olyan kiegészítőt, amelyeket már 2000 forint alatt be tudsz szerezni:

  • 2 darab illatmécses: 610 forint
  • színes asztali lámpabúra: 1000 forint
  • polárpléd: 1000-1500 forint
  • szpotlámpa: 1950 forint
  • sólámpa: 1990 forint
  • lávalámpa: 1990 forint

Színes mécseseket már pár száz forinttól találni a legtöbb áruházláncban, az Obiban szpotlámpát már 2000 forintért lehet vásárolni, egy új lámpabúra 2000-3000 forint között vásárolható a Praktikerben, a KIKA pedig most hétvégén minden termékre érvényes 15 százalékos kedvezménnyel várja a vásárlókat.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem