9 °C Budapest

Még Kínában is olcsóbb az Apple csúcstelefonja

Pénzcentrum
2014. január 15. 10:02

Régóta várt bejelentést tett az Apple. Az amerikai mobilpiaci óriás tegnap közölte, hogy a legnagyobb kínai mobilszolgáltató, a China Mobile pénteken megkezdi az iPhone értékesítését, ezzel mintegy 760 millió potenciális ügyfél felé nyílik meg az út az Apple előtt. Az Apple legújabb csúcstelefonja, az iPhone 5S ára 874 dollár lesz a China Mobile-nál, amivel jóval olcsóbb lesz annál, amennyiért Magyarországon hozzá lehet jutni a készülékhez.

Megszületett múlt hónapban a régóta várt megállapodás az Apple és Kína legnagyobb mobilszolgáltatója, a China Mobile között. A China Mobile hamarosan meg is kezdi a készülékek értékesítését.

  • Péntektől vásárolható meg a China Mobile-nál az Apple legújabb csúcskészüléke, az iPhone 5S.
  • A 16 GB modell ára 5288 jüan lesz, ami 874 dollárnak felel meg.
  • A China Mobile volt az egyetlen a három nagy kínai mobilszolgáltató közül, amelyik még nem értékesítette az Apple okostelefonjait.
  • A China Mobile a legnagyobb mobilszolgáltatónak számít Kínában, a becslések szerint 760 millió ügyfele lehet összesen.
  • A megállapodással hatalmas potenciális ügyfélbázis nyílik meg az Apple előtt, aki eddig nem tartozott a legnagyobb gyártók közé Kínában.
  • A harmadik negyedévben az ötödik legnagyobb gyártó volt Kínában, 8%-os piaci részesedéssel. A Samsung uralja az okostelefonok piacát az országban, 21%-os részesedéssel az okostelefon-értékesítések volumenéből, de a helyi gyártók is erősek, a Lenovo szerezte meg a második helyet a július-szeptemberi időszakban a Canalys adatai szerint.
  • Még ha a piac kis részét is hasítja csak ki az Apple, több millió eladott készüléket jelenthet az Apple-nek, hiszen Kína mostanra a világ legnagyobb mobilpiacává nőtte ki magát.
  • A mobilszolgáltatóhoz 1,2 millió darab előrendelés érkezett be december 25-e óta.
  • A legutóbbi, a harmadik negyedévben az Apple összesen 33,8 millió darab iPhone-t adott el világszerte.

 

Még Kínában is olcsóbb az iPhone, mint nálunk

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • A felső kategóriás készülékek piacán erős a verseny, aminek következtében egyre nehezebb kiemelkedő profitokat elérni az okostelefonok piacán. Az értékesítések lassulnak, ahogy a piac telítődik, különösen a fejlett országokban. Így az új növekedési területekre fókuszál a cég, amit a fejlődő országok jelenthetnek még.
  • Kína fontosságát mutatja, hogy tavaly már az ország is bekerült azon országok közé, ahol első körben meg lehetett vásárolni az új készüléket a bemutatást követően, míg korábban hónapokat kellett várni rá.
  • A fejlődő piaci stratégia nevében az Apple szeptemberben nem csak egy csúcsmobilt dobott piacra, de egy olcsóbb modellel is megjelent, az iPhone 5C-vel. Az új készülékeknek köszönhetően októberben 12%-ra nőtt az Apple piaci részesedése Kínában az okostelefonok értékesítéseiből, szemben a szeptemberi 3%-kal.
  • Az iPhone 5S az árazást tekintve Kína a középmezőnyben jár a világon a 874 dolláros árral. Az Egyesült Államokban a 16 GB modell 649 dollár kártyafüggetlenül, míg Magyarországon több mint 1000 dollár. Brazíliában a legdrágább a készülék, ahol közel 1200 dollár az ára a mobileunlocked.com gyűjtése szerint.


Még Kínában is olcsóbb az iPhone, mint nálunk

Klikk a képre!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem