2020. december 1. kedd Elza

Még hónapokig maradnak a dupula árak a boltokban: elvitte a fagy a termést


A nagy hideg miatt nőttek a zöldségárak duplájára-triplájára a magyar boltokban, ráadásul még hónapokba telik, amíg újra a megszokott árakon vásárolhatunk - írja a 24.hu.

Korábban írtunk arról, hogy durván magas árakkal szembesülhetünk a boltokban és a piacokon, ha friss zöldésget szeretnénk vásárolni. A téli időszakban egyébként is drágábban juthatunk friss zöldésghez, azonban most még a szokásos ár duplája-triplája sem kizárt.

A magas árak egyébként elsősorban amiatt alakultak ki, hogy a hazánkat is sújtó rendkívül hideg idő Spanyolországra és Olaszországra is lecsapott, hazánkba pedig elsősorban innen érkezik friss zöldség és gyümölcs a téli időszakban. A rendívüli hideg ugyan már elvonult, azonban az ellátás egyelőre még nem állt helyre,

leghamarabb március végére, április elejére térhetnek vissza a megszokott árak a boltokba és a paicokra

Lédó Ferenc, FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke szerint. Valószínűleg húsvétig (április 17.) kell várni arra, hogy biztosan a megszokott árakon vásárolhassunk.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk