Még ez is? Durván változik a boltok nyitva tartása

2017. április 13. 16:00

Jön a hosszú hétvége, idén április 14-től négynapos munkaszüneti ünneppé válik a húsvét. Nem kell azonban kétségbeesni, csupán egyetlen napra áll majd meg az élet. Pánikra tehát semmi ok, szombaton már ismét kedvünkre költekezhetünk, és megvásárolhatjuk, ha kéne még valami húsvétvasárnapra és húsvéthétfőre. Összeszedtük, hogyan változik az üzletek nyitvatartása húsvétkor.


Az Országgyűlés március 7-én a Fidesz-KDNP képviselőinek javaslatára munkaszüneti nappá nyilvánította nagypénteket, így idén április 14-től négynapos munkaszüneti ünneppé válik a húsvét. A döntés után a kiskereskedelmi áruházláncok többsége úgy döntött, a húsvét előtti csütörtökön és nagyszombaton több műszakban, meghosszabbított nyitva tartással készül az ünnepre. Ez azt jelenti, hogy este 22-ig várják majd a vásárlókat. Ennek ellenére érdemes minél előbb elintézni a nagybevásárlást, ha nem akarjuk fürtökben lógó embertömegben tölteni a csütörtök estét. Összeszedtük, pontosan mely üzletek hogyan lesznek nyitva a hétvégén.

Tesco

A Tesco hipermarketek, supermarketek és Tesco Express üzletek többsége április 13-án csütörtökön és 15-én szombaton reggel 6 órától este 10-ig várják a vásárlókat. Néhány üzlet viszont csak 7-kor nyit, mások egészen 23 óráig lesznek nyitva. Ide kattintva megnézheted, mikor tudsz elugrani a közeledben lévő Tescóba. Az viszont biztos, hogy nagypénteken, vagyis 14-én, valamint húsvétvasárnap és húsvéthétfőn minden Tesco zárva lesz.

Auchan

2017. április 13-án és 15-én az Auchan áruházak 22.00 óráig tartanak nyitva. Április 14-én, pénteken zárva lesznek, de ha tankolnunk kéne, nincs ok pánikra,  az Auchan benzinkutak 8.00 - 19.00 óra között nyitva lesznek. Húsvétvasárnap, vagyis 16-én és húsvéthétfőn, vagyis 17-én viszont csak az automata benzinkutak üzemelnek, vásárolni pedig nem fogunk tudni.

Spar

Az OMW-benzinkutakon üzemelő SPAR express üzletek az ünnepek alatt is nyitva tartanak, a Spar és Interspar üzletek viszont zárva lesznek 14-én, pénteken, 16-án vasárnap és 17-én hétfőn. A bevásárlást tehát 13-án csütörtökön, vagy 15-én, szombaton tudjuk elintézni. Változatos képet mutat, mely Spar üzletek hogyan lesznek nyitva ezen a két napon. Van, amelyik reggel 7-től este 10-ig, más 6.30-tól 21.30-ig várja a vásárlókat.

Itt tudod megnézni, mikor tudsz elugrani a legközelebbi Sparba vagy Intersparba.

Aldi

Különleges Late Night Shoppinggal várja a vevőket az Aldi 13-án, csütörtökön. Különleges akciók, nyereményjátékok lesznek, érdemes betérni a diszkontba. 15-én, szombaton a szokásos nyitva tartás szerint üzemelnek majd az Aldik, vagyis a legtöbb üzletben reggel 7 és este 8 között tudunk majd vásárolni. Kivételek itt is vannak, ide kattintva megnézhetitek, mely Aldi üzletek lesznek nyitva egészen este 9-ig.

Április 14-én, 16-án és 17-én az üzletek zárva tartanak.

Lidl

Ahogy a többi nagy élelmiszerlánc, a Lidl diszkontok is zárva tartanak 14-én, pénteken, 16-án, vasárnap és 17-én, hétfőn. Szombaton a szokásos nyitvatartással várják a vásárlókat.  Ez utóbbi üzletenként szintén változó, de itt megnézhetjük, hogy a hozzánk közeli Lidl üzletbe mikor ugorhatunk el vásárolni szombaton.

Időben add fel a csekkeket!

Csütörtökön, vagyis április 13-án a posták a szokásos csütörtöki nyitvatartás szerint üzemelnek. Kivétel ez alól a Budapesten, a Baross téren található posta, ami 00:00 - 22:00 tart nyitva. Másnpa,16-án vasárnap és 17-én hétfőn minden posta zárva lesz, 15-én, szombaton a szokásos szombati nyitvatartás szerint üzemelnek majd. A Keletinél lévő posta szombaton szintén este 22-kor zár.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Tankolni is tudunk majd, a gyógyszerrel sem lesz gond

A benzinkutak, az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak a virág- és édességboltok, a vendéglátó- és szórakozóhelyek nyitva lesznek. Ha mozizni szeretnénk, vagy találkozni egy kávézóban a barátainkkal, annak sem lesz akadálya.

A kisebb boltok, közöttük nonstop üzletek, trafikok is nyitva tarthatnak, amennyiben maga az egyéni vállalkozó, a bolt tulajdonosa vagy a segítő családtag áll a pult mögé.

Április 14-én (nagypénteken), 16-án (húsvétvasárnap) és 17-én (húsvéthétfőn) az ünnepnapnak megfelelő ügyeleti, illetve készenléti szolgálatot látnak el a gyógyszertárak, így ha fájdalomcsillapítóra lenne szükség, találunk a közelben nyitva tartó patikát.. Április 15-én, szombaton a szombati munkarendjük szerint lesznek nyitva a gyógyszertárak, zárás után pedig ügyeleti vagy készenléti szolgálat érhető el.

A mentők húsvétkor is teljes készenlétben állnak. A tapasztalatok szerint egyébként az ünnepnapokon ugyan nem kell az átlagosnál több esetre számítani.

Változik a vonatok közlekedési rendje is

A húsvéti hosszú hétvégén változik a vonatok közlekedési rendje, így április 13-án (nagycsütörtökön) a pénteki, 14-én (nagypénteken) a szombati, 15-én és 16-án az ünnepnapi, 17-én (húsvéthétfőn) a vasárnapi, jövő hét kedden, 18-án pedig a szokásos munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

A vasúttársaság azt javasolja, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében az utazók a menetjegyeket és helyjegyeket elővételben váltsák meg, használják a jegyértékesítő automatákat, vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét is.

Azért még lottózhatunk

Ünnepnapokon a Szerencsejáték Zrt. lottózói is zárva lesznek, de a jó hír, hogy az alkalmazással azért még fogadhatunk.

Irány a múzeum

Ha nincs még programunk nagypéntekre, húsvétvasárnapra vagy húsvéthétfőre, nézzünk ki egy kiállítást. A Magyar Nemzeti Galéria és az Aquincumi Múzeum például mind a négy napon várja a látogatókat, a Ludwig Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum csak húsvéthétfőn lesz zárva.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm