5 °C Budapest

Még a tavalyinál is gyorsabban fogynak a jegyek a Szigetre

2018. április 19. 16:00

Idén 1 milliárd forinttal többet költöttek a Nagyszínpad fellépőire, mint a tavalyi évben - közölte Kádár Tamás főszervező a Sziget csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az is kiderült, hogy gyorsabban fogynak a jegyek, mint 2017-ben: a magyarok körében kifejezetten keresett 3 napos bérletből még van, de valószínűleg jóval a fesztivál előtt le kell majd állítani az árusítását.

Gerendai Károly nyitotta meg a szokásos éves Sziget sajtótájékoztatót, elmondta, hogy mára kiszállt a fesztiválhoz kapcsolódó napi munkából. Bár már a befektető megérkezése előtt eldöntötte, hogy a 25. év után átadja a Sziget vezetését, a befektető érkezése is azt üzente számára, hogy egy stabil vállalkozásról van szó, ami nélküle is sikeresen tud tovább működni. Most már teljesen külső szemmel figyeli a fesztivál idei szerveződését, olyannyira, hogy a levelező listáról is levetette magát. Ezután Kádár Tamás vette át a szót, aki Gerendai Károly utódja a fesztivál főszervezői posztján, és részletesen felvázolta mi várható idén az augusztus 8-tól és 15-ig tervezett rendezvényen.

Ennyivel kerül idén többe a Sziget

A főszervező elmondta, hogy idén - az év elején a cégbe befektető külföldi tulajdonosokkal egyeztetve - egy hároméves növekedési stratégiát dolgoztak ki, melynek első lépéseként csak az idei Nagyszínpad fellépőkre 1 milliárd forinttal többet költöttek, mint tavaly. A headlinerek egyre többe kerülnek, amit csak egy teljesen új megközelítéssel lehet finanszírozni, és ebben partner a külföldi befektető.

A léptékváltás már az idei felhozatalon is látszik ez, amire különösen büszke, többek között kiemelte Lana Del Ray énekesnőt, aki személyes kedvence és először lép fel hazánkban. A fesztivál teljes költségvetése is növekszik: idén várhatóan 8,6 milliárd forint lesz, ami 12%-kal magasabb, mint 2017-ben.

Idén is örülhet a magyar közönség

A jegyek is gyorsabban fogynak, mint a tavalyi évben, 5 napos bérletet már nem is lehet vásárolni, így már csak 1, 3 és 7 napos bérletekből lehet választanai. Tavaly fontos változás volt a jegystruktúrában a 3 napos bérlet bevezetése, amely bármely, egymást követő 3 napra vásárolható.

Kifejezetten a magyar közönségnek fejlesztettük ezt a jegytípust, és nem titkolt célunk, hogy ezzel tovább növeljük az egyre nagyobb itthoni érdeklődést. Azonban a 3 napos bérletek száma is véges, valószínű, hogy ezek árusítását is jóval a fesztivál előtt le kell majd állítaniuk

- mondta el Kádár Tamás.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Indul a karszalagos fizetés

A fizetéssel kapcsolatos fejlesztésekről is szó volt: idén már a belépésre jogosító karszalaggal is lehet fizteni a Szigeten. A karszalagok RFID chippel lesznek felszerelve, így amellett, hogy minden belépési jogosultságot tartalmaznak (napok, kempingek) a fizetési funkciót is magukban foglalják. Gyakorlatilag a Festipay fizetőkártya beépül a karszalagba, így megszűnik a kártyáért korábban fizetendő 500 forintos letét.

A karszalag további előnye, hogy sorbanállás nélkül, a Sziget applikációján keresztül is fel lehet tölteni, és aki így tesz, a fesztivál végével a 300 forint feletti összegét visszakapja a bankkártyára.

Utóbbi azért is jó, mert a szervezők sok kritikát kaptak korábban emiatt: azzal vádolták őket, hogy utaznak a bennmaradó összegekre, ami nem volt igaz, hiszen mindig lehetőséget adtak a visszaváltásra, de ez most valóban egy egyszerűbb kényelmesebb megoldás. Az előző évekhez hasonlóan egyérintéses bankkártyákkal és mobiltelefonnal is lehet majd fizetni.

Biztonságos lesz a Sziget

A tavalyi évhez hasonló biztonsági intézkedésekre is lehet számítani, bár a GDPR kapcsán többen kritizálták a bevált beléptetési rendszert, aminek része a személyi igazolványok lefénymásolása. Egyeztetnek az ügyben a hatóságokkal, Kádár Tamás reméli, hogy sikeresek lesznek az egyeztetések, és nem kell hozzányúlni a check-in rendszerhez, ami tavaly jól vizsgázott. A főszervező hangsúlyozta, hogy a szülők nyugodt szívvel elengedhetik gyerekeiket a Szigetre, ugyanis nem lesz probléma a biztonsággal.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem