2020. december 5. szombat Vilma

Máris új boltokat nyit a magyar üzletlánc


Új boltokat nyitnak a következő hetekben a Kézműves Magyar Ízek Vására szervezői - jelentették be a márciusi rendezvény mai, bevezető sajtótájékoztatóján.


A kézműves magyar termékek árusításával foglalkozó hálózat gyors ütemben fejlődik: az első üzlet októberi elindítása után a következő hetekben Szegeden és Budapest belvárosában is új üzletet nyitnak - jelentette be Pap Krisztián, a Kézműves Magyar Ízek Kft. cégvezetője, a vásár főszervezője. Az új boltokban is elsősorban kis kézműves cégek, családi vállalkozások hazai termelésű, minőségi élelmiszereit árulják majd.

Ismét jön a Kézműves Magyar Ízek vására


Március elején immár harmadik alkalommal rendezik meg a Kézműves magyar Ízek Vására elnevezésű rendezvényt. A szervezők szerint a vásár eddig közel 130 magyar termelőnek adott lehetőséget, hogy megismertesse termékeit a szélesebb közönséggel - a kiállítók ezúttal is ingyenesen vehetnek részt a rendezvényen. Az idei év legfontosabb újdonsága, hogy nem termékcsoportonként válogatták a termelőket, hanem 11 tájegységből álló íz-régiót hoznak létre (ebből 7 a határon túlról érkezik).A vásárlók így együtt kóstolhatják a bükki kézműves sajtot a szilvásváradi füstölt pisztránggal.

A kiállításon részt vesz a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) is: a látogatók a hatóság standjánál termékeket ajánlhatnak a Nemzeti Fogyasztói Termékkosárba. Csákiné dr. Gyuris Krisztina, az NFH főigazgató-helyettese a mai sajtótájékoztatón elmondta: a termékkosár célja, hogy ráirányítsa a hazai fogyasztók figyelmét a hazai készítésű minőségi termékekre - elsősorban élelmiszerekre. A hatóság a termékkosárhoz minden hónapra megad 1-1 termékkategóriát (pl. disznótoros, szaloncukor, stb.), a fogyasztók pedig szavazhatnak az általuk preferált minőségi termékekre (a szavazás rendszere online és levélben is működik).

A kezdeményezés összhangban áll a hatóság azon kezdeményezésével, hogy ne csak a jogsértő gyártókat, forgalmazókat büntessék, hanem a pozitív tapasztalatokat is megoszthatják. Ezt a célt hivatott szolgálni a termékkosáron kívül a pozitív lista is: ez a lista azokat a vállalkozásokat tartalmazza, amelyeknél három országos vizsgálati program során sem talált semmilyen rendellenességet a hatóság, a megelőző egy évben pedig nem alkalmaztak velük szemben szankciót, illetve nem volt megalapozott panasz ellenük.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk