Luxus a köbön: ennyiért vacsorázgat nap mint nap a magyar elit

2018. február 21. 17:02

A héten mi is beszámoltunk arról, hogy a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán kihirdették, melyek Magyarország legjobb éttermei. Kíváncsiak voltunk, milyen árakkal várják a vendégeket, hol úszhatjuk meg legolcsóbban a vacsorát, és milyen menükre számíthatunk.

Néhány nappal ezelőtt kihirdették, melyek Magyarország legjobb éttermei:

Top 10+2 étterem

  • Costes, Palágyi Eszter, séf
  • Borkonyha, Sárközi Ákos, séf
  • Onyx, Mészáros Ádám, séf
  • Babel, Veres István, séf
  • Costes Downtown, Tiago Sabarigo, séf
  • Stand25, Szulló Szabina, Széll Tamás séfpáros
  • Fáma, Huszár Krisztián, séf
  • Mák, Mizsei János, séf
  • St. Andrea Borbár, Barna Ádám, séf
  • Anyukám Mondta, Dudás Szabolcs séf
  • Olimpia, Ádám Csaba, Garai Ádám, séfek
  • Arany Kaviár, Kanász László séf

Kíváncsiak voltunk, milyen árakkal várják a vendégeket a helyeken, milyen menük vannak, és hol úszhatjuk meg legolcsóbban a gasztrokalandot.

A legtöbb helyen választhatunk vacsoramenüt, 4-5-6, de akár 7 fogással, sőt, van olyan étterem, ahol akár 9 fogást is végigkóstolhatunk. A honlapon sok helyen nem tüntetik fel, pontosan milyen ételt tartalmaz a menü, sok helyen az étlapról lehet választani, máshol előre összeállított kóstolóval várnak.

A Stand25 Bisztróban például füstölt padlizsánpüré, sült paprika, kisasszondi sajt az egyik fogás, de választhatjuk a magyar tarka marha bélszínt is, pirított gombával, csontvelővel. Ezután következik a gulyásleves, vagy malackocsonya kovászolt kenyérrel. A következő fogás pisztráng sült káposztával, dióval, vagy beregi csirkepörköltet galuskával és uborkasalátával, esetleg mangalicafasírtot burgonyapürével, pecsenyelével. A desszert tejberizs sós karamellel, vagy plusz 1000 forintért kaphatunk somlóit is. Mindez 8500 forintba kerül, de a számla fizetésekor még úgy kell készülni, hogy 10 százalék szervizdíjat is felszámolnak.

Az Arany Kaviárban fejenként 14 900 forintért kaphatunk egy ötfogásos vacsorát, "Orosz" hússalátával, vaddisznóhússal töltött pelmenyivel, borscs levessel, bélszínsteakkel és orosz krémtortával. Ha a sommelier által ajánlott borpárosítással kérjük, akkor az még fejenként 9000 forintba kerül, és a számla végösszegéhez 12 százalék szervizdíjat is felszámolnak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Onyxban 3 vagy 4 fogásos ebédmenüvel várnak, utóbbi 19 900 forint, de ha az ételekhez illő borral kísérjük a finom fogásokat, akkor a végösszeg 31 800 forint. Aki vacsorázni szeretne, annak érdemes a 6 fogásos vacsoramenüt választania, ebben vízibivalytatár, hagymatextúrák, gomba szeletek, libamáj, körte, kandírozott gyömbér, Szent-Jakab-kagyló, Ököruszály consommé, báránygerinc füstölt fondant burgonyával és szarvasgombával, valamint egy csokoládés, feketeribizlis, piemonti mogyorós desszert van benne.

Az encsi Anyukám Mondta étteremben nem találtunk sem többfogásos vacsoramenüt, sem degusztációs menüsort, de az étlapot átböngészve kiderült, hogy lehet választani kis adag és nagy adag étel között. Az árak előbbieknél 1890-től 2590-ig terjednek, ha az utóbbiak közül választunk, akkor pedig 2990 forintért már kaphatunk zempléni szarvasragut, a borjúfartő pedig 5990. A pizzák közül a legolcsóbb a margherita, 1590, a legdrágább 2490 forint.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm