2021. január 17. vasárnap Antal, Antónia

Lehúzhatják az éttermek a rolót: nehezen fogadták az új szabályokat a vendégek


Bár kellemetlen, értik a vendégek, miért kell az étteremben is maszkot húzni. Többen mégis bezártak, de nem csak a forgalom visszaesése, hanem a szabályokat nem követő vendégek miatt. Máshol kreatív megoldásokkal próbálnak túlélni.

Bár az eddiginél nagyobb forgalomcsökkenésre számítanak a Balatonnál, a többség egyelőre nem zár be. A vendégeknek ugyanakkor zavarja a komfortérzetét a maszkviselés, sokak szerint inkább máshol kellett volna kötelezővé tenni.

"Sokan felemlegetik, hogy a vendéglői asztaloknál ülve fogyasztó kisebb társaságokhoz képest vannak más olyan, nyilvános, zárt helyek, ahol sokkal inkább szükséges lenne az arcmaszk használatának kötelezettsége, például egyes szolgáltatóhelyeken"

- nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Vágó Péter, a Kereskedők és Vendéglátó Vállalkozók Országos Érdekképviseleti Szövetségének (Kisosz) veszprémi elnöke. Mint elmondta: a szigorítást értik a vásárlók, de hátrányos lehet ismerkedés, üzleti találkozások szempontjából. Vannak olyanok is, akik nem a csökkenő forgalom, hanem a látogatók maszkviselési fegyelmének hiánya miatti rendszeres konfliktusok miatt húzza le a rolót. Máshol ezt a bejáratnál becsületkasszás maszkosztással oldják meg.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS