2020. július 14. kedd Örs, Stella

Lehúzás a pesti plázában: ennyiért adják a maszkot, kézfertőtlenítőt automatából


Hiába ért véget a veszélyhelyzet, a maszk viselése tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben továbbra is kötelező. Aki otthon felejti, az út közben is beszerezheti, a háromszorosáért.

Egyelőre még kötelező a maszk viselése a tömegközlekedési eszközökön, ahogy az üzletekben is, és még a jövő héten is így lesz ez - mondta el Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón. Az operatív törzs heti rendszerességgel vizsgálja felül a védelmi intézkedéseket, tehát amíg ők nem döntenek másképp, a maszk marad.

Van bőven!

A kezdeti nehézségek után, maszkokat ma már egyre több helyről be lehet szerezni, sőt, ahogy arról a Pénzcentrum elsőként beszámolt, már a diszkontáruházak is árulják őket hetek óta.

Ám akkor sincs baj, ha otthon felejtjük, út közben is be tudjuk szerezni - de persze súlyos felár ellenében. Az egyik budapesti pláza, a Westend bejáratánál például maszk automatát állítottak fel, melyből a kézpénz mellett akár bankkártyával is vásárolhatunk.


Aki feledékeny, az fizessen: az egyszerhasználatos automatás szájmaszk 300 forintba kerül, ezt nagyjából a harmadáért, akár már 100 forintért is beszerezhetjük online, vagy a patikákban. Igaz, három darab csak 600 forintba kerül.


Az FFP2-es az automatában 1000 forintba kerül, melyet már a feléért, 499 forintért is beszerezhetünk online.


A kézfertőtlenítő ára a pláza bejáratánál 1100 forint.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS