Közeleg a karácsony: ezekben a boltokban polgárőrök ellenőrizhetik a maszkviselést

2020. október 26. 09:32

A szakszervezet szerint egészségvédelmi és nem üzleti kérdés, hogy zsebbe nyúlnak-e a munkaadók, mert az alapellátási láncban leginkább veszélyeztetett bolti kiszolgálói kört tehermentesíteni kell. Javaslatuk szerint az év végi szezonban polgárőrök, külsős vagyonőrök alkalmazására lenne szükség nemcsak a bejáratnál, hanem a polcok között is.

Noha bezárathatják egy időre a kereskedő üzletét, ha ott sorozatosan megsértik a maszkrendeletet, ennek ellenére kerülik a cégek a vásárlók ellenőrzését, a járványügyi védekezést segítő, költségesebb megoldásokat. Az áruházakban kevés vagy túlterhelt a bevethető munkaerő, miközben a fokozódó vírusfenyegetettség több vitás helyzetet szül a vevőkkel - írja a Magyar Nemzet.

A járvány miatt várható, hogy a karácsonyi ünnepek előtti bevásárlások a novemberi fizetésnapok után felpörögnek, ezért az eddigi intézkedéseken túl haladéktalanul lépni kell az áruházakban. Arra kérjük a forgalmas bevásárlóhelyek üzemeltetőit az országban, hogy ne terheljék tovább az eladókra, pénztárosokra, árufeltöltőkre, vevőszolgálatosokra a kötelező maszkviselés betartatásával járó kereskedői felelősséget. Javasoljuk, hogy keressék a helyszíni együttműködés lehetőségét a polgárőrséggel, és vonjanak be profi vagyonvédelmi cégeket, amelyek a rendőrök kiérkezéséig kezelni tudják az üzletekben naponta előforduló kritikus helyzeteket

- közölte a Magyar Nemzettel Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke, aki jelezte: következik a halottak napi hétvége, amikor várható, hogy a megszokottól eltér az áruházi fogyasztás, majd az interneten a feketepéntek-akciózások érkeznek, amihez csatlakoznak a hagyományos üzletek is - ezután pedig már nem csitul a roham karácsonyig.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem