Konyhai robotgépet vennél? Nem biztos, hogy a drágábbal jársz jobban!

2018. december 7. 13:32

55 nagy konyhai robotgépet tesztelt laboratóriumban a Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt. Vizsgálták többek között, hogy milyen jól aprítják, szeletelik, keverik, dagasztják az ételt, milyen könnyen kezelhetők, és mennyire strapabíró a motor. Kiderült, hogy nem kell vagyonokat fizetni, ha jó konyhai gépet szeretnénk: a legstrapabíróbbak között van 24 ezer forintos készülék is.

A többfunkciós konyhai robotgépek előnye, hogy egy készülékkel több konyhai művelet is elvégezhető, nem kell több különböző kütyüt kerülgetnünk a lakásban. Hátrányuk, hogy nagy helyet foglalnak és drágák, határ a csillagos ég, ezért csak akkor éri meg beruházni egy ilyenbe, ha valóban gyakran és nagyobb mennyiségű étel készítésére használjuk. Jó hír, a tesztből kiderült, hogy akár 35-80 ezer forintért is kaphatunk jól működő, strapabíró készüléket, vagyis nem kell feltétlenül több százezret, de főleg nem félmillió forintot kiadnunk érte.

Konyhai robotgépnél az egyik legfontosabb szempont, hogy milyen jól készíti el a kívánt ételt pl. aprítás után nem maradnak-e nagy zöldségdarabok az edényben, csomómentes lesz-e a tészta, turmix. Ha pedig rendszeresen, nagy mennyiségű ételt készítünk, az is fontos, hogy a motor jól bírja a strapát. A teszt során mindegyik gépnek összesen 120 keverési ciklust, ezen felül (készülék típusától függően) hasonló számú dagasztási ciklust kellett elvégezniük. 

55 készülékből 33 a fenti teszt elvégzése után is hibátlanul működött. Habár a többi is működőképes volt, ezeknél már apróbb hibák jelentkeztek pl. lassabban működtek, csak hosszabb pihentetés után lehetett újraindítani. Mindössze egy olcsóbb készülék volt, amelyik nem bírta végigvinni a tesztet.

A legstrapabíróbbak között van 24 ezer forintos 2 literes keverőtálas Philips, 3-4 literes keverőtálas 36 ezer forintért és 60 ezer forintos Bosch is, de közel félmilliós több mint 6 literes Kenwood készülék is.

A tesztben 22 olyan készülék szerepel, amelyik szinte mindent tud, amire egy átlagos konyhában szükségünk lehet, vagyis habverésre, tészta keverésre, kenyérdagasztásra, turmix készítésre, zöldség- vagy sajtreszelésre, krumpli szeletelésre is használhatjuk. Áruk 25 ezertől közel félmillióig terjed. Ebben a kategóriában a lista élén egy KitchenAid, egy Kenwood és egy Bosch készülék szerepel 60-90 ezer forint körül áron, de egy kifejezetten alacsony árkategóriás - 24 ezer forintos - Philips is bekerült az első öt közé. Ezek a készülékek azzal értek el sok pontot, hogy viszonylag jól dolgozzák fel az alapanyagokat, strapabírók, relatív csendesek és könnyen használhatók. Mindegyik 2-3,5 literes keverőtállal rendelkezik. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A listát 25 és 75 ezer forintos készüléke zárják, ezek az ételt jól készítették el, viszont zajosan dolgoznak, ami ritka használatnál nem nagy gond, de ha rendszeresen dolgozunk velük zavaró lehet, és a motorjuk sem a strapabírók közé tartozik.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem