2019. november 15. péntek Albert, Lipót

Komoly veszély a magyar aluljárókban: figyelmeztet a hatóság


 Az aluljáróban vásárlás, étkezés veszélyeire figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A nem megfelelő higiéniai körülmények között tárolt élelmiszerek nagyon komoly fertőzést okozhatnak. A hatóság igyekszik minden eszközzel megszüntetni a veszélyforrásokat.

Az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóságok a kockázati besorolások alapján rendszeresen ellenőrzik a legális tevékenységet folytató termelőket és forgalmazókat - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztályának vezetője. Tóth Dávid arról beszélt, hogy az illegálisan árusító tevékenységet folytatókról nincs nyilvántartás, őket nem tudják ellenőrizni. Az ilyen árusítás felszámolása érdekében rendszeresen vannak összevont hatósági ellenőrzések.

Gyakori gond, hogy nem védik a készételeket a szennyeződésektől az aluljárós árusok. Érkezett bejelentés arról, hogy galamb tévedt be az aluljáróban működő egységbe. Ezeket az eseteket azonnal kivizsgálják, és a vállalkozók is megsemmisítik az élelmiszereket, ha szennyeződés éri őket

- fejtette ki a Nébih osztályvezetője.

A nem megfelelő higiéniai körülmények között tárolt vagy rosszul elkészített élelmiszerek hányással, hasmenéssel járó ételfertőzést okozhatnak - mondta Szegheő Péter doktor. A belgyógyász szerint oda kell figyelni a kézmosásra és arra, hogy az étel elfogyasztása környezetében ne fogjuk meg a nyilvánosan elérhető dolgokat, például a nyilvános vécé kilincsét, ha a másik kezünkben étel van.

A belgyógyász szerint általában nem a rossz alapanyag, hanem az étel készítője felelős a fertőzésekért.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,77 százalékos THM-el, és havi 58 610 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 53 724 forintos törlesztőt ígér a 2,68 százalékos THM; míg az MKB Banknál szintén alacsony, 2,74 százalékos THM is alacsony, 53 952 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a K&H, a CIB Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS