2020. augusztus 5. szerda Krisztina

Komoly veszély a magyar aluljárókban: figyelmeztet a hatóság


 Az aluljáróban vásárlás, étkezés veszélyeire figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A nem megfelelő higiéniai körülmények között tárolt élelmiszerek nagyon komoly fertőzést okozhatnak. A hatóság igyekszik minden eszközzel megszüntetni a veszélyforrásokat.

Az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóságok a kockázati besorolások alapján rendszeresen ellenőrzik a legális tevékenységet folytató termelőket és forgalmazókat - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztályának vezetője. Tóth Dávid arról beszélt, hogy az illegálisan árusító tevékenységet folytatókról nincs nyilvántartás, őket nem tudják ellenőrizni. Az ilyen árusítás felszámolása érdekében rendszeresen vannak összevont hatósági ellenőrzések.

Gyakori gond, hogy nem védik a készételeket a szennyeződésektől az aluljárós árusok. Érkezett bejelentés arról, hogy galamb tévedt be az aluljáróban működő egységbe. Ezeket az eseteket azonnal kivizsgálják, és a vállalkozók is megsemmisítik az élelmiszereket, ha szennyeződés éri őket

- fejtette ki a Nébih osztályvezetője.

A nem megfelelő higiéniai körülmények között tárolt vagy rosszul elkészített élelmiszerek hányással, hasmenéssel járó ételfertőzést okozhatnak - mondta Szegheő Péter doktor. A belgyógyász szerint oda kell figyelni a kézmosásra és arra, hogy az étel elfogyasztása környezetében ne fogjuk meg a nyilvánosan elérhető dolgokat, például a nyilvános vécé kilincsét, ha a másik kezünkben étel van.

A belgyógyász szerint általában nem a rossz alapanyag, hanem az étel készítője felelős a fertőzésekért.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS