9 °C Budapest

Kitálalt a gyorséttermi dolgozó: ezért érdemes jelezni, ha gondunk van

2017. április 21. 14:10

A legtöbben talán nyugodtan térnek be egy gyorsétterembe, azt gondolva, ott aztán rend és tisztaság uralkodik. A valóság azonban egészen más, bizonyos helyeken penészes jéggép, máshol soha ki nem tisztított kávégép várja a vásárlókat. Mutatjuk, mi az, amit soha ne egyél egy gyorsétteremben. Korábbi alkalmazottak meséltek a Reddit közösségi oldalon.

A Subway egy amerikai üzletében dolgozó egykori alkalmazott a Redditen beszélt arról, mi az, amit inkább ne rendeljünk, ha betérnénk egy szendvicsre. Három hozzávalót kell mindenképpen kerülni:

  • a húsgolyót
  • a sült marhahúst
  • a sajtot.

Reggel például nem szabad húsgolyót kérni, mert egészen biztos, hogy nem friss, akármit mondjon is az eladó.

A sült marhahússal is vigyázni kell, ez romlik meg a leghamarabb

- írta az alkalmazott. A sajtokkal kapcsolatban nem annyira drámai a helyzet, ha már nagyon kevés a pultban, inkább ne kérjünk a szendvicsbe. "Jó esélye van, hogy nedves, lucskos lesz".

Egyébként érdemes jelezni, ha gondunk van a kapott étellel. Ha úgy érezzük, valami nincs rendben, csak szóljunk, vagy kapunk egy új szendvicset, vagy levásárolhatjuk az árát. Arról is beszélt, hogy abban az üzletben, ahol ő dolgozik, nem viszik túlzásba a takarítást, a vágódeszkákat például mindössze havonta kétszer szokták elmosni. "Biológiai hulladékként kéne kezelni" - jegyezte meg. Mindezek ellenére nagyon szeret a cégnél dolgozni, az ő kedvence egyébként az olasz fűszeres szendvics.

Máshol sem jobb a helyzet

Nem csak a Subway alkalmazottja tálalt ki. A McDonald’s dolgozói szintén a Redditen beszéltek arról, hogy soha, semmilyen körülmények közt ne rendeljünk halat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
"Csinálunk egy csomót, és aztán egész nap ott áll, míg végül valaki rendel egyet. Soha sem kapsz friss halat, órákig áll, mielőtt felszolgálnánk".

Egy másik McDonald’s alkalmazott a csirkés burgerektől is lebeszélné a vásárlókat, ugyanis tapasztalatai szerint a grillen sütött csirkemell is órákig áll.  Más szerint a kávékat célszerű kerülni, mert a kávégépeket nem tisztítják túl gyakran. Ugyancsak egy másik McDonald’s alkalamzott számolt be arról, hogy jobban járunk, ha jeget sem kérünk az italunkba. "El sem tudom mondani, hány döglött legyekkel és penésszel teli jéggépet láttam" - írta egyikük.

Megszólalt a McDonald's

Cikkünk megjelenését követően a McDonald's javításra kérte szerkesztőségünket, mivel véleményük szerint a cikkben közölt információk ellenőrizetlen, külföldi forrásból származnak, illetve azokat a hazai viszonyokra is érvényes tényként állítottuk be. Ezzel szemben:

A McDonald's itthon és külföldön egyaránt egyedülálló éttermi sztenderdeket, kiemelten magas szintű higiénia előírásokat és folyamatosan (külső és belső auditorok által is) ellenőrzött folyamatokat alkalmaz. Ételeinket az éttermeinkben kizárólag a McDonald's szigorú követelményeinek megfelelő beszállítók által megtermelt és feldolgozott alapanyagokból, szigorúan szabályozott és ellenőrzött konyhai folyamatok alkalmazásával, a hatósági elvárásokat is meghaladó élelmiszerbiztonsági és higiénés feltételek mellett készítjük el

- írják javítási kérelmükben. Továbbá a Reddit nemzetközi felhasználói által közzétett információkkal kapcsolatban kiemelik:

  • "A halas szendvicset a hazai éttermeinkben kizárólag rendelésre, frissen készítjük, kisütés után a halpogácsát melegítőben nem tároljuk.
  • A grill csirkehúsra, és minden, folyamatosan készített termékre szintén vonatkoznak a fent már említett szigorú minőségügyi és élelmiszer-biztonsági szabályok. Ezek meghatározzák az eltarthatósági időket is. A grill csirkehúst sütés után maximum 20 percig tartjuk melegen, ezt követően már nem használjuk fel.
  • A kávégépek bizonyos számú elkészített kávé után automata öblítési folyamatot végeznek, emellett mindennap egy alkalommal a kollégák alaposan kitisztítják ezeket a berendezéseket.
  • A jéggép tisztántartására szintén kiemelt figyelmet fordítunk. A rendszeres és alapos tisztítás mellett a lapát formáját is úgy alakítottuk ki, hogy a jeget a kollégák kézzel ne érintsék, így ezzel is megelőzve a jég szennyeződését."

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem