2017. június 27. kedd László
Hírek » Vásárlás

Kitálalt a gyorséttermi dolgozó: ezért érdemes jelezni, ha gondunk van

A legtöbben talán nyugodtan térnek be egy gyorsétterembe, azt gondolva, ott aztán rend és tisztaság uralkodik. A valóság azonban egészen más, bizonyos helyeken penészes jéggép, máshol soha ki nem tisztított kávégép várja a vásárlókat. Mutatjuk, mi az, amit soha ne egyél egy gyorsétteremben. Korábbi alkalmazottak meséltek a Reddit közösségi oldalon.

A Subway egy amerikai üzletében dolgozó egykori alkalmazott a Redditen beszélt arról, mi az, amit inkább ne rendeljünk, ha betérnénk egy szendvicsre. Három hozzávalót kell mindenképpen kerülni:

  • a húsgolyót
  • a sült marhahúst
  • a sajtot.

Reggel például nem szabad húsgolyót kérni, mert egészen biztos, hogy nem friss, akármit mondjon is az eladó.

A sült marhahússal is vigyázni kell, ez romlik meg a leghamarabb

- írta az alkalmazott. A sajtokkal kapcsolatban nem annyira drámai a helyzet, ha már nagyon kevés a pultban, inkább ne kérjünk a szendvicsbe. "Jó esélye van, hogy nedves, lucskos lesz".

Egyébként érdemes jelezni, ha gondunk van a kapott étellel. Ha úgy érezzük, valami nincs rendben, csak szóljunk, vagy kapunk egy új szendvicset, vagy levásárolhatjuk az árát. Arról is beszélt, hogy abban az üzletben, ahol ő dolgozik, nem viszik túlzásba a takarítást, a vágódeszkákat például mindössze havonta kétszer szokták elmosni. "Biológiai hulladékként kéne kezelni" - jegyezte meg. Mindezek ellenére nagyon szeret a cégnél dolgozni, az ő kedvence egyébként az olasz fűszeres szendvics.

Máshol sem jobb a helyzet

Nem csak a Subway alkalmazottja tálalt ki. A McDonald’s dolgozói szintén a Redditen beszéltek arról, hogy soha, semmilyen körülmények közt ne rendeljünk halat.

"Csinálunk egy csomót, és aztán egész nap ott áll, míg végül valaki rendel egyet. Soha sem kapsz friss halat, órákig áll, mielőtt felszolgálnánk".

Egy másik McDonald’s alkalmazott a csirkés burgerektől is lebeszélné a vásárlókat, ugyanis tapasztalatai szerint a grillen sütött csirkemell is órákig áll.  Más szerint a kávékat célszerű kerülni, mert a kávégépeket nem tisztítják túl gyakran. Ugyancsak egy másik McDonald’s alkalamzott számolt be arról, hogy jobban járunk, ha jeget sem kérünk az italunkba. "El sem tudom mondani, hány döglött legyekkel és penésszel teli jéggépet láttam" - írta egyikük.

Megszólalt a McDonald's

Cikkünk megjelenését követően a McDonald's javításra kérte szerkesztőségünket, mivel véleményük szerint a cikkben közölt információk ellenőrizetlen, külföldi forrásból származnak, illetve azokat a hazai viszonyokra is érvényes tényként állítottuk be. Ezzel szemben:

A McDonald's itthon és külföldön egyaránt egyedülálló éttermi sztenderdeket, kiemelten magas szintű higiénia előírásokat és folyamatosan (külső és belső auditorok által is) ellenőrzött folyamatokat alkalmaz. Ételeinket az éttermeinkben kizárólag a McDonald's szigorú követelményeinek megfelelő beszállítók által megtermelt és feldolgozott alapanyagokból, szigorúan szabályozott és ellenőrzött konyhai folyamatok alkalmazásával, a hatósági elvárásokat is meghaladó élelmiszerbiztonsági és higiénés feltételek mellett készítjük el

- írják javítási kérelmükben. Továbbá a Reddit nemzetközi felhasználói által közzétett információkkal kapcsolatban kiemelik:

  • "A halas szendvicset a hazai éttermeinkben kizárólag rendelésre, frissen készítjük, kisütés után a halpogácsát melegítőben nem tároljuk.
  • A grill csirkehúsra, és minden, folyamatosan készített termékre szintén vonatkoznak a fent már említett szigorú minőségügyi és élelmiszer-biztonsági szabályok. Ezek meghatározzák az eltarthatósági időket is. A grill csirkehúst sütés után maximum 20 percig tartjuk melegen, ezt követően már nem használjuk fel.
  • A kávégépek bizonyos számú elkészített kávé után automata öblítési folyamatot végeznek, emellett mindennap egy alkalommal a kollégák alaposan kitisztítják ezeket a berendezéseket.
  • A jéggép tisztántartására szintén kiemelt figyelmet fordítunk. A rendszeres és alapos tisztítás mellett a lapát formáját is úgy alakítottuk ki, hogy a jeget a kollégák kézzel ne érintsék, így ezzel is megelőzve a jég szennyeződését."
Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Ezeket még ma töltsd le! Segítenek spórolni, vigyáznak a pénzedre
5+1 mobilalkalmazás, amire mindenkinek szüksége van.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Durva, mennyivel többet keresnek a férfiak: ennyit szűkült a bérszakadék

Magyarországon jelentős az eltérés a nők és a férfiak fizetése között. Némi javulás megfigyelhető volt a 2005-től 2014-ig tartó időszak alatt, 19-ről 17 százalékra csökkent az eltérés az azonos...
 

5 tuti tipp: így hasznosítsd az üres PET-palackokat

A háztartási szemét egyik jelentős tétele sok háztartásban a PET-palackokból adódik. Ahol szelektív hulladékgyűjtés van, ott nem kérdés, hogy mihez kezdjünk az üres üvegekkel, de egyelőre még...
NÉPSZERŰ
FRISS

Diego

07.01-07.31
Országos

Lidl

Nyár
06.26-07.31
Országos

Interspar

06.22-06.28
Országos

Spar

06.22-06.28
Országos

Lidl

06.22-06.28
Országos

Aldi

06.22-06.28
Országos

Auchan

Gasztro
06.22-07.19
Országos

Auchan

06.22-06.28
Országos