2020. július 14. kedd Örs, Stella

Kijátszottuk az IKEA házhozszállítását: ezzel a trükkel 3010 forintot nyerhetsz


12990 forint helyett 9980 forintért megúszta kollégánk két nagyobb IKEA-bútor házhozszállítását. A trükk pofon egyszerű, és a szolgáltatás árazásának furcsasága teszi lehetővé. Az ügyfélélmény azonban így is elmaradt.

Ott spórol a magyar, ahol csak tud - tartja a mondás, és milyen igaz, ezt saját példánk is igazolja. A Pénzcentrum egyik szerkesztője nemrég igénybe vette az IKEA házhozszállítási szolgáltatását (az ügyfélélményről alább), és addig trükközött az áruérték kiírásán, amíg 3010 forint maradt a zsebében. Nézzük a konkrét esetet: kollégánk kettő, szállíthatóság szempontjából problémásabb, termékért tért be a svéd bútoróriás budaörsi egységébe, jelesen:

  • PAX 2 gardróbváz, fehér (Méret: 200x58x236 cm) - 42000 Ft (link)
  • SLATTUM Kárpitozott ágykeret, Knisa világosszürke - 44990 Ft (link)

Ez összesen 86990 forint. És akkor a trükk, ami pofon egyszerű, és a szolgáltatás árazásának furcsasága teszi lehetővé. A házhozszállítás ára ugyanis függ az áruértéktől, 1 és 50000 forint között 4990 forint; míg 50001 és 150000 forint között 12990 forint (lásd az IKEA hivatalos díjtáblázatában, vagy az alábbi képernyőképen). Azaz a fenti tételeket egyszeri szolgáltatásként, egy szállítólevéllel házhoz szállítva 12990 forintért szállítják házhoz, míg megbontva a csomagot, külön számlához tartozó szállítólevelekkel megúszhatjuk az egészet 2x4990 forintért is.

Ez 3010 forintos diszkont a teljes áruértékhez képest. Na, de működik-e a gyakorlatban? Nos, kollégánk nem vacakolt, ugyanarra a címre, és ugyanarra az időpontra kérte az áruházban a kiszállítást, és a megoldáson az ügyintéző sem akadt fent. Kollégánk direkt kérdésére az alkalmazott csak annyit közölt: a házhozszállítást külsős partnerrel biztosítják, ha ők kijátszható árazási struktúrát alkalmaznak, akkor az az ő bajuk. A tételeket amúgy ki is szállították, és a megoldással a szolgáltatást nyújtó cégnek (legalábbis a futároknak) sem volt baja.

Ahogy az a fenti tájékoztatón is látható, a trükkre kizárólag az 1-es és 2-es áruértékhez rendelt kiszállítási díjak esetében van mód. Itt ugyanis, érthetetlen módon, még nem csökken az áruérték emelkedésével a kiszállítási díj, ellentétebn azzal, ahogy változik a díj nagyobb csomagok esetében.

Ügyfélélmény, mi?

Nagy volt tehát az öröm kollégánk családjánál, mitagadás, volt helye a spórolt pénznek: kétféle zsiradékban sült hétvégén a kirántott hús, és ciccent 1-2 sör is mellé. De, hogy ne legyen teljes az örömük, volt néhány apróság, ami visszavett az ünnep fényéből. Először is meglehetősen tágan értelmezték a kiszállítás este 19 és 22 óra közötti időablakát a szállítók: 15 órakor telefonáltak, hogy ők végeztek az utolsó címükkel és jönnének, amit kollégánk kérésére (!) 17 órára sikerült kitolni. Majd 16:45-kor szólt ismét a telefon, hogy megérkeztek, azaz 2 és negyed órával a rögzített időablak legkorábbi időpontja előtt, de ugye jöttek volna már 4 órával előtte!

Instagram on

A hidegzuhany viszont csak ezután jött: a kárpitozott ágykeretből ugyanis hiányzott a csavarkészlet! Azaz rántott hús, és sör helyett jöhetett kollégánknak az ügyfélszolgálat (és a hot-dog), Budaörsön (miután a telefonos ügyfélszolgálaton jelezték, hogy kiszállítással min. 1 hét a pótlás). A szombati mókáról pedig csak annyit, hogy az ügyfélszolgálaton 55 perces várakozás (erről lásd fenti Instagram-posztunkat), majd a külső árukiadó útba ejtése után, kb. 50 kilométernyi autózással, azaz ~2000 forintos benzinköltséggel sikerült kollégánknak hozzájutnia minden olyan alkatrészhez, amit házhozszállítással rendelt.

Szumma: kollégánk nyert 3010 forintot a kiszállítási trükkel, bukott kétezret és 2,5-3 órát a szolgáltatás minősége miatt. Megérte?

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 3 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS