13 °C Budapest

Kiderült, mikor lesznek az iskolai szünetek: nehéz év vár a gyerekekre

2016. július 14. 15:34

Kiderült, hogyan alakul a 2016/17-es tanév rendje, a gyerekek hosszú őszi szünetnek örülhetnek, viszont a tavaszi pihenés rövidebb lesz, mint az megszokott. Ugyan még messzinek tűnik, azonban szeptember 1-e közelebb van, mint azt gondolnánk, az áruházak már elkezdték a felkészülést az augusztus végi tanszer-rohamra, ami gyerekenként több tízezer forintot fog felemészteni a családi kasszából.

Az első tanítási nap szeptember 1-e, ami idén csütörtökre esik, a 2016/17-es tanév 182 napos lesz, az utolsó tanítási nap 2017. június 15-e. A tanév első féléve január 20-ig tart, és 27-én kapják meg a félévi értékeléseket a gyerekek.

  • Az őszi szünet november 2-től november 4-ig tart majd, vagyis a november 1-jei mindenszentek hosszú hétvégéjét kiegészítve zsinórban 9 napot tölthetnek otthon a tanulók.
  • A téli szünet idén december 22-én kezdődik, 2017 első tanítási napja pedig január 2-ig tart. Ugyan a karácsonyi időszakban a dolgozók csak 26-át kapják meg munkaszünetnek, a gyerekek ekkor is 9 napot lehetnek otthon.
  • A tavaszi szünet időpontja is ismert: április 13-tól 18-ig fog tartani, csütörtöktől keddig.

Már csak másfél hónap van hátra a szünetből

Ugyan csak néhány hete kezdődött a nyári szünet, azonban már most érződik, hogy a nagyobb láncok már javában készülnek a szeptemberi iskolakezdésre. Egy olvasónk szerint a budaörsi Tescóban például már megkezdték a füzeteknek, iskolatáskáknak, tolltartóknak fenntartott részleg kialakítását, de várhatóan minden nagyobb áruházban is így tesznek pár héten belül.

Ugyan a legnagyobb akciók szeptember 1-je után vannak, azonban a kihelyezéskor még lehet, hogy eleve olcsóbban árulják a füzeteket, így érdemes lehet már most összeírni, mi az amire a gyereknek szüksége lehet a következő tanévben.

Mennyibe kerül egy komplett iskolai szett?

Tavaly az iskolakezdéshez átlagosan 30-40 ezer forintra volt szükség, de akár 200 ezer forintos pakkot is összeállíthattunk a gyereknek. Ezek az árak feltehetőleg idén sem változnak jelentős mértékben, igaz, erről csak akkor tudunk biztosat mondani, ha már minden láncnál elérhetők lesznek a tanszerek.

Ennyibe kerültek a tanszerek tavaly a hipermarketek és webshopok ajánlatai alapján:

  • Vízfesték (12 darabos)

Vízfestéket a netet böngészve az egyik online bolt ajánlatában találunk 178 forintért. Nem kicsi a spórolás, akadnak készletek 4800-5500 forintért is.

  • Tempera

A legolcsóbban az egyik hipermarketben találtunk, 399 forintért. Ennek majdnem tízszereséért is lehet kapni, 3800 forintért.

  • Ecsetszett (2 darabos)

Az egyik legnagyobb hazai hiper láncnál 149 forintért találtunk ecsetszettet, de 180 forintért lehet kapni egyetlen darabot is, póniszőrből.

  • Színes ceruzák

Már 399 forintért is találni az egyik hipermarket kínálatában, de ennél jóval drágábban is vehetünk: 4400, vagy 5500 forintot is elkérhetnek egy készletért.

  • Írólap

44 forint egy csomag a neten, de ugyanúgy 125 forintért is lehet kapni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

  • Füzet

Már 19 forintért árulják a füzeteket az egyik hipernél, de itt is jóval drágább árakkal is találkozhatunk. Például egy az egszerű füzetnél vastagabb darab már akár 2500 forint is lehet.

  • Füzetborító

A legolcsóbbat egy webáruház kínálatában találtuk, 7 forintért. De van olyan csomag, amiben ugyanolyan átlátszó műanyag füzetborítás 150 forint per darabra jön ki.

  • Tolltartó

Az egyik hipermarketben 249 forint egy üres hengeres tolltartó, és lehet kapni akár 3300 forintért is.

  • Tisztasági csomag

A tisztasági csomag egy fogkefetartót, műanyagpoharat, szappantartót tartalmaz, az egyik webáruház kínálatában legolcsóbban ez 392 forint. Az ennél színesebb, mintás darabok pedig 2240 forintba kerülnek.

  • Grafit ceruza

Már lehet kapni 22 forintos darabáron, de az online keresés eredményeképpen találni 90 forint per darabért is, és ezek még csak az "amatőr" termékek.

  • Tornazsák

Az egyik legolcsóbb ajánlatban 382 forint szerepel, de az árösszehasonlító oldalak tanúsága szerint van 6400 forintért is.

  • Ragasztóstift

Majdnem az 50 forintos ár tízszereséért is lehet kapni ragasztóstiftet, 480 forintért.

  • Olló

Az egyik webáruházban 180 forint a legolcsóbb 12 centis pengéjű gyerekolló, míg egy azonos paraméterekkel rendelkező olló akár 1800 forint is lehet.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem