2020. augusztus 8. szombat László

Kiderült, mikor lesz a magyar Black Friday: készül az Edigital


Idén nem fog megismétlődni a tavalyi kaotikus helyzet a Black Friday-nál - ígéri az Extreme Digital. Az egyik legnagyobb magyar online kereskedő egy héttel előre hozta az idei nagy akciós napot. Szerdai sajtótájékoztatójukon elmondták azt is, mi lesz a karácsony nagy slágere.


A friss felmérések szerint már minden negyedik magyar vásárol(t) interneten: a karácsonyi szezonra készülve az online kereskedők az idei évben is nagy várakozások elé néznek, azt remélik, sokan kipróbálják majd az online boltokat. A netes vásárlók negyede budapesti, nagyon sokan rendelnek vidékre is.

Gőzerővel karácsony

A legnagyobb netes értékesítés a műszaki területen történik, de a baba-mama termékeket és az állateledelt is sokan keresik online (és szállíttatják házhoz) - mondta el egy szerdai sajtótájékoztatón Várkonyi Balázs, az egyik legnagyobb magyar webshop, az Extreme Digital ügyvezetője.

A cégnél karácsony előtt 244 ezer terméket visznek ki a vásárlókhoz, 5 milliárd forint értékben, négyszer annyi megrendelést kapnak ilyenkor, mint az év más időszakaiban.

Az Extreme Digital ügyvezetője a Pénzcentrum kérdésére elmondta, hogy az idei karácsony nagy slágerei a buetooth-os, wifi-s hangfalak lehetnek, de az igazán nagy forgalmakat a mobiltelefon-értékesítés mutatja. Mindenki okostelefonra vált, gyakorlatilag ez az idei év nagy slágere. Ugyanakkor sokan új televíziót vásárolnak, és az állami támogatású csereprogram kapcsán sokan vesznek új mosógépet is.

Az ügyvezető a vasárnapi zárva tartásról is beszélt: a boltok forgalmán megérzik a zárva tartást, de a törvényi változások óta csütörtökre és péntekre kérik a legtöbben a szállítást.

Idén nem lesz leállás

Idén világszerte megrendezik a Black Friday nevű kampányt: ez a november végi esemény gyakorlatilag nagy leárazásokkal és akciókkal csábítja a vásárlókat (évek óta már Európában, így Magyarországon is).

Az ügyvezető beszélt arról is, hogy az idei évben is nagy reményeket fűznek a Black Friday-hez, azt remélik, egyfajta kereskedelmi ünneppé válik a november 20-i esemény (ezt egyébként egy héttel az amerikai/globális Black Friday előtt rendezik). Várkonyi Balázs akár 70 százalékos kedvezményt és működő vásárlási felületet ígér (a tavalyi év egyik nagy kiskereskedelmi botránya volt, hogy a nagy akciók rengeteg vevőt vonzottak, a szerverek azonban a túlterheltség miatt sok vásárló számára elérhetetlenek voltak). A leértékelésnél 4 ezer-féle termékkel készülnek: nem csak műszaki cikkek, hanem utazások, gépjárművek (például Vespa robogó), vagy például autós kiegészítők is elérhetőek lesznek.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a cég tulajdonosi körében komoly változás következik be: a Steinhoff-csoport (amely például a Kika tulajdonosa) az Extreme Digital többségi tulajdonosa lesz, így új piacok - például a lakberendezés, bútorkereskedelem - felé is nyithatnak.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.