17 °C Budapest

Kiderült, hol épül a harmadik magyar IKEA

Pénzcentrum
2014. február 18. 10:33

Izgalmas részletek derültek ki az IKEA magyarországi terveiről. A XXIII. kerületben, Soroksáron fog felépülni az újabb hazai IKEA - hangzott el a lakberendezési áruházlánc keddi sajtótájékoztatóján.

Izgalmas részleteket árult el magyarországi terveiről az IKEA keddi sajtótájékoztatóján. A legfontosabb, hogy kiderült, a XXIII. kerületben, Soroksáron épülhet a világ legnagyobb lakberendezési láncának harmadik magyarországi áruháza. A másik nagy bejelentés szerint 2016-tól indulhat a házhozszállítással egybekötött online vásárlás hazánkban.

Tavaly is jól ment a svédeknek

Nemcsak az árbevétele nőtt a láncnak 2,49 százalékkal a tavalyi pénzügyi évben, hanem az előző évekhez képest mintegy 1 százalékkal többen is vásároltak az áruházakban Magyarországon. Az IKEA az elkövetkező időszakban is magasabb árbevételre és piaci részesedésre, valamint több vásárlóra számít hazánkban. Ez a gyakorlatban a tavalyi évben valójában kevesebb látogatót és több vásárlót jelentett: a menedzsment szerint ez azt mutatja, hogy a vásárlók visszatérnek és kedvelik az IKEA termékeit. A felmérések is ezt támasztják alá: az IKEA évről-évre méri vásárlói elégedettségét világszinten, és ezekben a kutatásokban a két magyarországi áruház legutóbb is az elsők között végzett. Tehát a megkérdezettek legnagyobb része szerint megérte elmenni az áruházba és a jövőben is szívesen térnének vissza.

Tévézz fillérekért, vagy teljesen ingyen: ilyen egyszerű - KATTINTS!

Marek Feltl, az IKEA regionális ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ismét pozitív pénzügyi eredményeket tudtak felmutatni, és a zordabb gazdasági körülmények ellenére is folytatják a piaci növekedést. Terveik között a piaci részesedés növelése és több vásárló megszólítása is szerepel. Ezt támogatandó az árképzésre is odafigyelnek: egy százalékkal csökkenek idén is az árak Magyarországon. A jelenlegi 21,9 százalékos piaci részesedésüket öt éven belül 25 százalékra szeretnék emelni.

Az online webáruház eddig csak néhány országban érhető el, mert a vásárlói élményen alapuló vásárlás miatt halogatták-halogatják a többi országban a bevezetést. Árvai Eszter, a budaörsi IKEA áruház vezetője elmondta: 2016-tól hazánkban is tudunk majd online vásárolni bútorokat. A fejlesztések során figyelembe veszik a már meglévő webáruházak tapasztalatait, Árvai Eszter elsősorban az angliai példát emelte ki. A Pénzcentrum.hu kérdésére, hogy miért nem a szomszédos Ausztriában működő online bolt tapasztalatai a mérvadóak a fejlesztések során, azt a választ kaptuk, hogy természetesen minden ország webáruházával kapcsolatban vannak (összesen 10 országban lehet online vásárolni), így az osztrákkal is, hiszen az elhelyezkedésből, a vásárlói szokások hasonlóságából adódóan fontos tanulságokat lehet leszűrni, melyeket mindenképpen figyelembe vesznek a hazai fejlesztések során.

A harmadik hazai áruház tervezéséhez szükség hatástanulmányok kidolgozása jelenleg is folyik. Varga-Nagy Eszter, az IKEA Magyarország PR-felelőse elárulta, hogy a XXIII. kerületben, Soroksáron fog felépülni az újabb hazai lakberendezési áruház, ahol már a telket is megvették. Pontos időpontot azonban nem árult el a budaörsi áruház vezetője. Mivel továbbra is Budapest vonzáskörzetében maradnak (jelenleg Zuglóban és Budaörsön van egy-egy IKEA), az online webáruház 2016-os elindításával szeretnék majd kárpótolni a vidéki vásárlókat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Újabb multi érkezhet Magyarországra: áresést hozhat magával - KATTINTS!

Nem csak az új áruház felépítése van tervben. Árvai Eszter elmondta, hogy a budaörsi IKEA is teljes mértékben megújul májustól egy 4 millió eurós beruházás keretében. A felső szintet teljesen átépítik, megduplázzák az étterem területét, valamint fejlesztik a gyermekmegőrzőt is. Az Örs vezér terén található pesti áruházat pedig 1,2 millió euróból újították fel a közelmúltban, így összesen a hazai beruházások értéke eléri az 5,2 millió eurót.

A Pénzcentrum.hu kérdésére Varga-Nagy Eszter azt nyilatkozta, hogy az energiatakarékosság és fenntarthatóság a hazai lakosság körében is kiemelt jelentőséggel bír. Ez nemcsak a felmérésekből derül ki, hanem az eladásokból is, legyen szó az új ledes villanykörtékről vagy a vízhasználatot csökkentő csapról. A hagyományos izzókról való áttérésben tanácsokkal és szemináriumokkal is segítik az áruházban, amellyel élni is szoktak a vásárlók.

Tetszett a cikkünk? Lájkold a Pénzcentrum.hu Facebook oldalát, így nem maradsz le a legfontosabb lakossági pénzügyi hírekről.


NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem