8 °C Budapest

Kiderült: erre költi nyereményét az RTL Klub sztárja

2017. november 30. 16:53

Dobó Ági magyar szépségkirálynő, jogász nyerte A Konyhafőnök VIP második évadát, ezzel pedig a tízmillió forintos nyereményt is. Elárulta, a pénz egy részét az esküvőjére, a másik részét pedig az új családi ház berendezésére szeretné fordítani.

Néhány nappal ezelőtt robbant a hír, hogy Dobó Ágit választották Konyhafőnök VIP győztesének. A jogász végezttségű magyar szépségkirálynő 10 millió forinttal lett gazdagabb. A 24.hu-nak beszélt arról, mihez kezd a nyereményével:

Nagyon régóta tervezek már egy karácsonyi esküvőt - ez az egyik nagy álmom - ami most így talán jövő karácsonyra össze is jöhet. A nyeremény másik felét pedig saját otthonunk megszépítésére szeretnénk fordítani, mivel most költözünk majd egy családi házba. Már szinte csak a belső munkálatok maradtak hátra, például a konyháé. Nagyon szeretnék egy szép konyhát, ahol főzhetek a családomnak

- mondta. Arról is beszélt, saját szakácskönyvet egyelőre nem tervez kiadni.

A gatyád is rámehet a lagzira

Minden évben van valami új esküvői trend. Erről Radanovics Ivett esküvőszervező beszélt nekünk korábban, aki szerint idén már kezdenek letisztulni az esküvői dekorációk és életbe lép "a kevesebb néha több szabálya." Nagyon népszerűnek számítanak most a rusztikus esküvők, natúr anyagokkal és letisztult ízlésvilággal. De egyre gyakrabban jelennek meg geometriai dekorációk is, ahol a színek és a formák különleges variációjával játszanak a párok.

Egy átlagos esküvő ára 1,5 - 3,5 millió között mozog. A 1,5 inkább egy hagyományos esküvő, a 3,5 meg egy különlegesebb, egyedi esküvő, profi szolgáltatókkal.

Annak érdekében, hogy kiderüljön, pontosan mire kell elkölteni a milliókat, megmutatjuk, körülbelül milyen árakra készülhetünk:

  • Polgári szertartás: 15 ezer - 80 ezer forint (a helyszín méretétől függően)
  • Lagzi helyszíne: 0 - 400 forint (ha ott készítik a vacsorát, előfordulhat, hogy nincs plusz költség)
  • Vacsora: 7 ezer - 15 ezer/ fő (sok esetben akár italcsomag nélkül)
  • Menyasszony esküvői ruhája: 80 ezer - 500 ezer forint
  • Vőlegény esküvői ruhája: 80 ezer - 150 ezer forint
  • Zenekar: 50 ezer - 200 ezer forint
  • DJ: 60 ezer - 150 ezer forint
  • Torta: 60 ezer - 90 ezer
  • Dekoráció: 100 ezer - 300 ezer forint
  • Táncoktatás: 10 ezer - 20 ezer forint
  • Vőfély: 60 ezer - 150 ezer forint
  • Fotós: 100 ezer - 300 ezer forint
  • Menyasszonyi smink: 5 ezer - 15 ezer forint
  • Fodrász: 8 ezer - 20 ezer forint
  • Meghívó: 30 ezer - 60 ezer forint

Hatalmas tehát a szórás, a költségek mindig azon múlnak, kinek mire van igénye, ki miről képes lemondani.

Nem olcsó a lakberendezés sem

Dobó Ágiéknak nagyon jól jön ez a plusz 10 millió, hiszen az esküvő mellett épp most készülnek beköltözni álmaik otthonába is. Úgy fogalmazott, már csak a belső munkálatok maradtak hátra, például a konyháé. Ez pedig elég elég költséges dolog.  A bútorvásárlás mindig jelentős kiadásnak számít, még akkor is, ha a legolcsóbb árkategóriából választunk, ezért különösen bosszantó, ha később derül ki, hogy rosszul döntöttünk.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A jó ár-érték arány elvének fénykorát éljük, amiben a diszkontláncok saját márkás termékei hasonlóan jó esélyekkel indulnak a vásárlóknál, mint a piacvezető márkák. Bizonyos terméktípusok esetében azonban továbbra is fenn áll a régi szabály: a magasabb ár magasabb minőséget garantál. Ez a helyzet a bútoroknál is, hiszen az ár tükrözi a felhasznált anyagok minőségét és az adott gyártó által biztosított minőségi szintet.

Korábban a Pénzcentrumnak lakberendezők beszéltek arról, hogy a lakás berendezésekor és a bútorok kiválasztásakor jó támpontot jelent, ha megnézzük, hogy ki a gyártó: például egy Nobilia konyhabútor vagy egy Andante ülőgarnitúra esetében nem kell attól félni, hogy egyhamar cserére lesz szükség. Ugyanakkor a legtöbb magyar vásárló számára a legfontosabb szempont, hogy az adott darab strapabíró, időtálló legyen.

Pedig nem érdemes a bútoron spórolni. A lakberendező arról is beszélt, hogy az olcsó bútorok jellemzője általában az alacsony kidolgozottsági fok, az alacsony műszaki színvonal, a nem elégséges anyagvastagság, de olyan is előfordul, hogy a bútor tulajdonképpen nincs befejezve. Épp ezért érdemesebb a minőségi darabokat választani, még akkor is, ha mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni. Ilyen esetben jelenthet megoldást a személyi kölcsön.

A Pénzcentrum kalkulátorának segítségével megnéztük, milyen opciók közül választhatunk, ha másfél millió forintot szeretnénk igényelni 4,5 éves futamidőre. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja (THM 11,02%), itt a havi törlesztőrészlet 35 046 forint, de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank (THM 11,16%) ajánlata sem, ahol a havi törlesztő 34 601 forint. Emellett érdemes még megemlíteni az MKB Bankot, ahol a THM 11,47 százalék, a havi törlesztőrészlet pedig 34 577 forint, a CIB Banknál pedig 11,73 százalék a THM, és havonta 35 448 forintot kell fizetni. Az Erste Banknál a THM 15,79 százalék, és havi 37 589 forintos törlesztővel kell számolni, ha pedig a Cofidist választjuk, akkor 17,90 százalékos THM-mel és 39 600 forintos havi törlesztővel kell kalkulálni.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem