2020. január 22. szerda Vince, Artúr

Kiderült: ennyi marad a magyar minimálbérből a havi nagybevásárlás után


A hazai minimálbér több mint ötödét viheti el a havi nagybevásárlás, és akkor még csak alapvető élelmiszereket vett az ember.

Megvizsgálták, mennyire lehet kijönni a magyar minimálbérből, azaz a Picodi.com azt nézte meg, hogy egy alapélelmiszerekből álló, nagyjából egy hónapra elegendő ételt tartalmazó vásárlói kosár a minimálbér hány százalékából szerezhető be.

Kiderült,  Magyarországon több mint 23 ezer forintból jön ki egy ilyen nagybevásárlás, a minimálbér pedig nettó 107 ezer forint, tehát egy ilyen vásárlás a legalacsonyabb fizetés 21,8 százalékát viszi el. A portál által vizsgált kosár inflációja 3,53 százalékos volt egy év alatt. Ezzel a 21,8 százalékos értékkel hazánk a vizsgált 54 ország közül a 24. helyre került Hongkong és Románia közé.


Grafika: Picodi.com

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 436 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17%), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 40 505 forintos törlesztőt (THM 8,97%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste, az MKB, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS