2020. július 14. kedd Örs, Stella

Kiderült a Tippmix-csalás: ez a játékos rendesen megszívta

  • 24.hu
  • 2020. június 25. csütörtök 09:31

1 év 2 hónap fogház büntetést kapott az a férfi, aki hamis tippmix szelvénnyel vett föl nyereményt - írja a 24.hu.

Már az előkészületi ülésen ítéletet hozott a Mezőkövesdi Járásbíróság annak a férfinak a büntetőügyében, aki tavaly tavasszal egy hamis szelvény bemutatásával vette fel más nyereményét a lottózóban - írják.  

Az eset úgy történt, hogy a valódi nyertes 130 ezret nyert egy tippmix típusú szerencsejátékon, majd a nyertes szelvény fotóját feltöltötte egy közösségi oldalra. Miután a tettes férfi látta a nyertes szelvény fotóját az interneten, másnap bement egy bogácsi lottózóba és egy régi, olvashatatlan szelvény bemutatásával felvette a sértett nyereményét.

Bár a kifizető gyanakodott, a tettes azt mondta neki, hogy a szélvédője mögött tartotta a szelvényt, ami a meleg hatására megrongálódott. Elméletét megerősítve pedig még a nyertes szelvényről készült eredeti képet is sajátjaként mutatta be. 

A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is. A férfi 1 év 2 hónap fogházat kapott csalás miatt. A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülménykén értékelte, hogy az elkövető megbánta a tettét - írja a portál.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS