18 °C Budapest

Kiderült a boltosok nagy trükkje: ide rejtik az olcsóbb élelmiszereket

2017. november 13. 14:30

Ha te is mindenféle stratégia nélkül indulsz neki a heti nagy bevásárlásnak, azt hosszú távon igencsak megsínyli a pénztárcád. A mindenképpen szükségesnél ugyanis jóval többet költhetsz el vásásrlásra, ha csak vaktában vásárolsz. Mutatunk néhány spórolós tippet, amelyekkel érdemes tisztában lenni a karácsonyi bevásárlás előtt.

Amennyiben nálad is úgy kezdődik a bevásárlás folyamata, hogy kiürült a hűtőd és ezért elindulsz azt feltölteni a boltba, akkor bizony jelentősen többe kerül számodra az élelmiszerek megvásárlása, mintha odafigyelnél néhány apróságra. 

Az év vége felé ezek a trükkök ráadásul felértékelődnek, hisz az ünnepekre készülve sokan többet vásárolnak, mint az év többi részében. Nézzük, mire figyelj oda mostantól!

Készíts listát!

Ehhez viszont arra van szükség, hogy tudd, nagyjából mit akarsz enni a héten. Ha van egy ilyen terved, akkor céltudatosan fogod a hozzávalókat megvenni, és nem lődörögve dobálsz majd be olyan dolgokat a bevásárlókocsidba, amiket azután majd soha nem fogyasztasz el.

Ne menj éhesen boltba!

Ha éhesen mész boltba, egy csomó mindent megkívánsz, amit utána meg sem eszel, vagy amire igazából semmi szükséged. Ennek megfelelően, bevásárlás előtt mindig egyél valamit, és ha még egy rágót is bekapsz, amikor bemész a boltba, kisebb eséllyel válsz áldozatává a boltok szagmarketingjének (igen, ilyen is van).

Használd a kuponokat, akciós újságokat!

Nem azt javasoljuk, hogy kuponhajhászként éld mostantól az életed, de érdemes átlapozni a különböző akciós újságokat és kuponos füzeteket, de érdemes hetente 5-10 percet eltölteni azzal, hogy megnézed, hol, mit árulnak kedvezménnyel. Ez alapján lehet, hogy több boltba kell menj, hogy mindened meglegyen, de cserébe pénzt spórolhatsz.

Ha akciós újságokról van szó, akkor ráadásul nem is kell arra várni, hogy bedobják azokat a postaládádba, a Pénzcentrum akciós aloldalán megtalálod számtalan nagy áruházlánc aktuális újságjait.

Ezeket a termékeket vedd nagy tételben, nagy kiszerelésben!

Ha nem romlandó dolgokról van szó, akkor érdemes mindig nagy tételben vásárolni, hosszú távon jelentős összeget takaríthatsz meg, mintha mindig csak annyit veszel a WC-papírból vagy szalvétából, amennyi egy-két hét alatt elfogy. Ugyanez igaz a hosszú lejáratú élelmiszerekre is, mint például az ásvány víz.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

JÓL JÖNNE 500 EZER FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (THM 12,73%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste, a Cetelem, és a Cofidis gyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Ezeket a termékeket NE vedd nagy tételben, nagy kiszerelésben!

Nem szabad ugyanakkor átesni a ló túloldalára! Ha úgysem eszel meg egy kiló Nutellát a szavatossági időn belül, akkor nem elég belőle a kisebb a verzió? Természetesen ez nemcsak a mogyorókrémre igaz, hanem néhány tejféleségre és egyéb, a felbontástól számítva viszonylag rövid időn belül megromló termékre is. Ráadásul, már az sem igaz, hogy minden termék olcsóbb lenne nagy tételben: mindenképpen nézd meg az egység árat is, vásárlás előtt.

Ne csak márkásat vegyél!

Aki próbálta már az áruházak saját márkás kóláit, az tudja, hogy bizonyos márkanevek nem helyettesíthetők, de ez nem igaz mindenre. Nedves WC-papírból vagy papírzsebkendőből például nyugodtan próbálj ki olyat is, aminek nem ismered a nevét, jelentősen olcsóbbak lehetnek.

Légy tisztában az árakkal!

Teszt: mennyibe kerül egy kiló padlizsán? És egy kiló krumpli? Ha nem tudod, hogy mennyibe kerülnek általában az általad fogyasztott termékek, hogy ítéled majd meg, hogy egy akció tényleg jó üzlet-e neked is?

Ne csak szemmagasságban figyeld a termékeket!

Az olcsóbb termékek általában az alsóbb polcokra kerülnek, mert egy átlagos vásárló inkább szemmagasságban vagy felette néz körül. Ne légy madár, mostantól vásárlás közben te is döntsd meg lefelé a fejedet!

(Business Insider)

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem