2019. október 16. szerda Gál

Kétségbeesetten kapkodták el a szúnyogriasztót a magyarok: készlethiány lett a vége


Készlethiány alakult ki a boltokban a szúnyogriasztókból a nagy invázió miatt. Szerencsére ez csak ideiglenes volt, mostmár a kereskedők szerint helyreállt a rendszer.

Az országban több ezer hektáron permeteznek szúnyogirtót a repülők, jövőre viszont úgy tűnik, erre már nem lesz lehetőség. Az EU várhatóan betiltja a légi szúnyoggyérítő szereket. Azt követően a biológiai szúnyogirtó módszerrel kell irtani, amivel olyan baktériumokat juttatnak a vízbe, amelyek kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítják el még a kikelésük előtt, de sem a méheknek, sem a természetnek nem ártanak - hangzott el az ATV híradójában.

Németországban már évtizedek óta így irtják a szúnyogokat a nemzeti parkokban is, Magyarországon viszont csak minimálisan terjedt a jóval hatékonyabb, de drágább módszer. Pedig idén az extrém májusi esőzés és folyóáradás miatt a korábbi évekhez képest jóval több a szúnyog.

Ez nem azt jelenti, hogy a szúnyogok által átvitt betegségek is szaporodnának. Sőt, például a nyugat-nílusi láz tekintetében, amit Magyarországon a szúnyogok terjeszthetnek, eddig egyetlenegy esetet sem észleltünk

- mondta Szlávik János infektológus.

A szúnyoginváziót megérezték a boltok is: az elektromos szúnyogirtókat és a testpermeteket elkapkodták a vásárlók.

Három-négy héttel ezelőtt jelentősebb mértékű termékhiány alakult ki, a beszállítók nem tudták kielégíteni ezt a megnövekedett igényt, de szerencsére az elmúlt egy-két hétben ismételtem teljes termékválasztékban megtalálhatók ezek az árucikkek

- nyilatkozta Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója az ATV-nek. A szúnyogok nagyjából 6-8 hétig élnek, így a májusiak még augusztus elejéig fenyegetnek.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,77 százalékos THM-el, és havi 58 610 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 53 724 forintos törlesztőt ígér a 2,68 százalékos THM; míg az MKB Banknál szintén alacsony, 2,74 százalékos THM is alacsony, 53 952 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a K&H, a CIB Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.17-10.23
Országos

Lidl

10.17-10.23
Országos

Interspar

10.17-10.23
Országos

Spar

10.17-10.23
Országos

Auchan

10.17-10.22
Országos

Tesco

10.17-10.22
Országos

Kika

10.16-10.29
Országos

CBA

10.10-10.16
Országos