2019. augusztus 25. vasárnap Lajos, Patrícia

Kétségbeesetten kapkodták el a szúnyogriasztót a magyarok: készlethiány lett a vége


Készlethiány alakult ki a boltokban a szúnyogriasztókból a nagy invázió miatt. Szerencsére ez csak ideiglenes volt, mostmár a kereskedők szerint helyreállt a rendszer.

Az országban több ezer hektáron permeteznek szúnyogirtót a repülők, jövőre viszont úgy tűnik, erre már nem lesz lehetőség. Az EU várhatóan betiltja a légi szúnyoggyérítő szereket. Azt követően a biológiai szúnyogirtó módszerrel kell irtani, amivel olyan baktériumokat juttatnak a vízbe, amelyek kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítják el még a kikelésük előtt, de sem a méheknek, sem a természetnek nem ártanak - hangzott el az ATV híradójában.

Németországban már évtizedek óta így irtják a szúnyogokat a nemzeti parkokban is, Magyarországon viszont csak minimálisan terjedt a jóval hatékonyabb, de drágább módszer. Pedig idén az extrém májusi esőzés és folyóáradás miatt a korábbi évekhez képest jóval több a szúnyog.

Ez nem azt jelenti, hogy a szúnyogok által átvitt betegségek is szaporodnának. Sőt, például a nyugat-nílusi láz tekintetében, amit Magyarországon a szúnyogok terjeszthetnek, eddig egyetlenegy esetet sem észleltünk

- mondta Szlávik János infektológus.

A szúnyoginváziót megérezték a boltok is: az elektromos szúnyogirtókat és a testpermeteket elkapkodták a vásárlók.

Három-négy héttel ezelőtt jelentősebb mértékű termékhiány alakult ki, a beszállítók nem tudták kielégíteni ezt a megnövekedett igényt, de szerencsére az elmúlt egy-két hétben ismételtem teljes termékválasztékban megtalálhatók ezek az árucikkek

- nyilatkozta Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója az ATV-nek. A szúnyogok nagyjából 6-8 hétig élnek, így a májusiak még augusztus elejéig fenyegetnek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 252 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 8,97%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 22 748 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az MKB, valamint a Budapest Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

08.22-08.28
Országos

Auchan

08.22-08.28
Országos

Lidl

08.22-08.28
Országos

Spar

08.22-08.28
Országos

Tesco

08.22-08.28
Országos

Auchan

08.15-08.28
Országos

Lidl

Iskolakezdés
08.01-09.14
Országos

Aldi

Iskolakezdés
07.25-09.07
Országos