2018. szeptember 21. péntek Máté, Mirella

Kétmillió magyar kedvencébe rúgtak bele a feministák: nálad is lapulhat egy


Az új iPhone-ok túl szélesek, nem férnek el kényelmesen női kezekben, így feminista aktivisták azzal gyanúsították meg az azokat gyártó Apple-t, hogy a cég nem veszi figyelembe a nők szempontjait üzleti döntéseinél. Ráadásul leállították az iPhone SE gyártását is, amely eddig a legkisebb modellje volt az amerikai vállalatnak és így a legkényelmesebben fért el a jellemzően kisebb női kezekben.

Az új iPhone-ok szeptember 12-i bejelentésével párhuzamosan az Apple leállította az iPhone SE gyártását, amely eddig a gyártó legkisebb méretű modellje volt. A döntés kritikusai szerint ezzel a lépéssel az amerikai cég nem vette megfelelő mértékben figyelembe a női vásárlók szempontjait, akiknek a kezében a maga 5,86 centiméteres szélességével az iPhone SE sokkal könnyebben elfért, mint az új iPhone XS vagy XS Max, melyeknek szélessége sorrendben 7,09 és 7,7 cm.

Ismétlődő terhelés miatti sérülésem (RSI) volt attól, hogy egy iPhone 6-ost használtam. Amint váltottam az iPhone SE-re, megszűnt a problémám

- idézi a Daily Mail Caroline Criado Perez feminista aktivistát, aki Nagy Britannia-szerte arról ismert, hogy az ő kezdeményezésére került egy Millicent Fawcett feminista ikont ábrázoló szobor a brit parlament előtti térre.

[Az iPhone] valódi hatással van a nők kézegészségére, kiábrándít, hogy az Apple nem a testünket figyelembe véve fejleszt [telefonokat]

- tette hozzá az aktivista, aki azt is vázolta, hogy a nőknek

dühösnek kell lenniük, mivel annak ellenére nem tudják ugyanolyan jól hasznát venni az iPhone-nak, mint a férfiak, hogy pontosan ugyanannyit fizetnek érte.

Az Apple-nek egyébként nem ez az egyetlen vitája nőjogi szervezetekkel. A lap idézi Sophie Walkert, aki a Női Egyenlőség Párt vezetőjét, szerinte az Apple nagy-britanniai központjában a férfiak 24 százalékkal jobban keresnek női kollégáiknál, ráadásul az év végi bónuszuk is magasabb 57 százalékkal.

Amíg az Apple-höz hasonló cégek felsővezetésében nem képviseltetik magukat a nők egyenlő mértében - és ez a helyzet az üzleti világban, a közszférában és a politikában is - addig a női igények [csak] utógondolatok maradnak

- tette hozzá a pártvezér.

Magyarországon a KSH adatai szerint 11,9 millió mobil-előfizetés volt 2018 második negyedévében, a StatCounter adatai alapján pedig az Apple mobiloperációs rendszerének (iOS) 16,88 százalékos a részesedése hazánkban, így honfitársaink hozzávetőlegesen kétmillió iPhone-t használhatnak nap mint nap.

A borítókép illusztráció, forrása: MTI / EPA / Marcelo Sayao

MIT SZÓLNÁL 490 EZER FORINTHOZ?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Íme, egy példa: kalkulátorunkban 490 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja havi 16 075 forintos törlesztővel; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank ajánlata sem, amely esetében 16 273 forintos havi törlesztővel kalkulálhatunk. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, a Raiffeisen Bank, az ERSTE Bank, valamint a Budapest Bank gyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Bele sem akart vágni, végül a világelitben kötött ki a budapesti vállalkozó
"Ha vendéglátásban dolgozol, tudnod kell a helyedet a rendszerben."


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk