2020. szeptember 29. kedd Mihály

Kész, vége: vásárlók kedvencétől szabadul meg végleg a Tesco


A brit Tesco bejelentette, hogy hamarosan megszünteti az 5 penny-be kerülő zacskóit. A vásárlók mostantól dönthetnek: megveszik a drágább szatyrot, vagy figyelnek arra, hogy zacskó nélkül ne induljanak el bevásárolni.

Nemrég foglalkoztunk azzal, hogy a Tesco három brit üzletében kezdte tesztelni, mi történik, ha kivonják a forgalomból az 5 penny-be, azaz 17 forintba kerülő nejlonzacskóit.

A jelek szerint a tesztidőszak beváltotta a hozzá fűzött reményeket, mivel augusztus 28-tól a legolcsóbb szatyor 10 penny-be (34 forintba) fog kerülni a brit üzletekben. Ez a zacskó nemcsak abban különbözik az olcsóbb változattól, hogy 94 százalékban újrahasznosított műanyagból készül, hanem abban is, hogy elég egyszer megvenni. Amennyiben elhasználódik, ingyen kicserélik a boltokban - írja a Mirror.

Hazánkban egyébként nemrég állította le a Tesco azt a programját, amelynek keretein belül ingyen lehetett lecserélni azokat a környezetkímélő nejlonzacskókat, amelyeket korábban a vásárló az áruházban vett meg - tudta meg a Pénzcentrum egy olvasói jelzés alapján.

Nagy Britanniához hasonlóan Magyarországon is már évek óta fizetni kell a bevásárlózacskókért a boltokban. A zacskók árában egyrészt a környezetvédelmi termékdíjat is megfizetjük, de más tényezők is szerepet játszhatnak a táskák árazásában.

A brit Tesco például a 10 penny-s nejlonzacskó árából 4-et jótékony célra ajánl fel, míg a fennmaradó 6 pennyt az adó és a gyártási költségek emésztik fel.

Azt tapasztaltuk, hogy valódi vásárlói igényeknél magasabb számban fogytak a zacskók. A díj bevezetésével próbáltuk optimalizálni a megvásárolt termékhez valóban szükséges zacskószámot és erősíteni a környezettudatost gondolkodásmódot

- válaszolta korábban a Pénzcentrum megkeresésére a Tesco sajtóosztálya, amikor arról érdeklődtünk, mit vártak a termékdíj bevezetésétől.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos

Tesco

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó