Kész, vége? Ezekkel az akciókkal mehetnek a diszkontok a levesbe

2017. október 6. 11:52

Egy törvénytervezet szerint kilőne a reklámújságokra kivetett termékdíj értéke, mely érzékenyen érintheti az élelmiszerboltokat, egy reggeli sajtóhír szerint pedig a 2018-as választások után elüldöznék a külföldi diszkontokat és hipermarketeket az országból. Nézzük, milyen akcióktól búcsúzhatunk, ha a tervek valósággá válnak.

Durván megnőne a papíralapú reklámhordozókra kivetett környezetvédelmi termékdíj egy törvénytervezet szerint. Jelenleg 85 forintot kell fizetni kilogrammonként, az új szabályozás szerint ez az összeg 114 forintra emelkedne. Egy lakosra évente megközelítőleg 10 kiló ilyen reklám jut hazánkban - írja közleményében a Blokkk.com.

Az ilyen újságokkal sokfelé találkozhatunk, eljutnak a postaládánkba, de aluljárókban vagy élelmiszerüzletekben is ki vannak téve. A díjemelés nagy mértékben érintené az élelmiszerszektort, hisz a különböző szereplők rendkívül sok ilyen anyagot bocsátanak ki.

A Pénzcentrumon digitális formában érhetők el a legnagyobb láncok friss akciós újságjai, melyeket ide kattintva tudsz átlapozni.

Ma reggel mi is foglalkoztunk azzal, hogy kiszoríthatják Magyarországról a külföldi üzletláncokat, a jövő évi választások után a Fidesz ugyanis nekifuthat ennek a még meghódítatlan gazdasági területnek a Magyar Nemzet szerint.

Bár a szektorban a külföldi tulajdon aránya már így is valamivel 50 százalék alatti, de a piacot mégis a multik, a Tesco, az Auchan, a Spar, a Lidl és az Aldi uralja. A magyar áruházláncok, a Coop, a CBA vagy a Reál jóval kisebb bevételt termelnek, sőt, a kisebb boltok valójában az életben maradásért küzdenek a piacon és egyre nehezebben bírnak az emelkedő bérekkel. A lap szerint elsősorban a legjobban futó külföldi diszkontláncok, a Lidl és az Aldi lehetnek célkeresztben.

Milyen akciókat bukhatunk, ha valóban szedik a sátorfájukat a külföldi áruházláncok?

A Lidl akciós újságjából az derül ki, hogy a héten 43 százalékos kedvezménnyel, 95 forintos áron vásárolhatsz vöröshagymát, de Pilos Kakaós italhoz is 31 százalékkal olcsóbban, 109 forintért juthatsz most hozzá.

Kattints ide, és nézd át a teljes Lidl-újságot

Az Aldiban 39 forintért vehetsz meg egy másfél literes Aquitas ásványvizet, ami 33 százalékos kedvezmény a szokásos árhoz képest. Az áruházban az édesszájúakra is gondoltak, a 100 grammos Kinder csokoládé most 27 százalékos kedvezménnyel, 269 forintért kapható.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ide kattintva nézheted át a teljes Aldi-katalógust

A Tescónál csirkecombot vehetsz most háromnegyed áron (1 kg felsőcomb 899 forint, ugyanennyi alsó pedig 469-ért kapható). A gyerekesek sem maradnak akció nélkül a héten, a Tesco saját márkás törlőkendőjét 35 százalék kedvezménnyel árusítják, de ha TV-t akarsz venni, akkor az egyik vezető márka készülékeit most 20 százlaék kedvezménnyel viheted el.

Részletek ide kattintva a Tesco-katalógusban

Az Auchanban 1 kg görög joghurtot 19 százalékos kedvezménnyel, 649 forintért vihetsz most haza, de 27 százalékos kedvezmény jár egy 120 grammos kecskesajtra is, aminek az ára most 799 forint.

Ha érdekelnek az Auchan további akciós termékei, kattints ide!

Amennyiben rendszeresen kávézol, érdemes lehet most betárazni 225/250 grammos Omnia őrölt kávéból, melyből most ha kettőt veszel a Sparban, akkor csak 1598 forintot kell fizetni a két csomagért, a szokásos 2198 helyett. Ez 27 százalékos kedvezménynek felel meg. Ha szereted a felvágottakat, akkor szintén érdemes benézni a héten az áruházba, 28 százalékos kedvezménnyel vehetsz ugyanis Kaiser plzeni sül sonkát (a kiszolgálópulttal rendelkező üzletekben), így 10 dekáért most csak 249 forintot kell fizetni. Az áruházban egyébként olasz ízek hét van, így 28 százalékos kedvezménnyel, 249 forintért vehetsz meg negyedkiló Lasagne száraztésztát.

A teljes Spar-katalógust ide kattintva nézheted át

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem