2019. február 16. szombat Julianna, Lilla

Kész, vége: búcsúzhatnak a Meki legendás hamburgerétől a magyar vásárlók?


Csatát vesztett a McDonald's: sajtóértesülések szerint bukta európai védjegyét a Big Mac márkanév használatára. Kérdés, mi lesz most a legendás szendviccsel. 

Pat McDonagh, az ír Supermac's étteremlánc vezetője 2017 áprilisában fordult az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalához (EUIPO) a 'Big Mac', illetve a 'Mc' védjegyek miatt. A Supermac's úgy gondolta, a McDonald's gyakorlatilag ellehetítlenette a védjeggyel a versenytársakat. És valóban, a Supermac's, amely jelenleg 116 éttermet üzemeltet Írországban, egészen mostanáig nem tudott Nagy-Britanniában és Európában terjeszkedni, mert a McDonald's nem hagyta, méghozzá arra hivatkozva, hogy a Supermac's és a Big Mac nevek hasonlítanak egymásra. A McDonald's ugyanis világszerte élelmiszerként és étteremnévként is levédette a Big Mac kifejezést, és erre alapozva érveltek a SuperMac név ellen.

Amikor felvettük a harcot, tudtuk, hogy ez egy Dávid és Góliát szintű összecsapás lesz, de csak azért, mert a McDonald's anyagilag kiemelkedő helyzetben van, és mi relatíve kishalnak számítunk, az nem jelenti azt, hogy ne tudnánk győzni

- idézi a Daily Mail Pat McDonagh-t, a Supermac's vezetőjét.

A cikk szerint az EUIPO most McDonagh-nak adott igazat, vagyis a McDonald's elvesztette európai védjegyét a Big Mac márkanév használatára. Az ír étteremlánc-tulajdonos szerint a döntés valójában a világ összes kis-és középvállalkozásának győzelmét reprezentálja. Azt is megjegyezte, hogy az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának határozata jól mutatja, mennyire fontosak az EU intézményei, amelyek segítenek a kisebb cégek nagyobb multinacionális vállalatok elleni harcában. 

Ezen megjegyzése különösen figyelemreméltó, miután épp tegnap este, magyar idő szerint fél 9 után szavazott a brit alsóház Nagy-Britannia EU-ból való kilépési megállapodásáról. A Theresa May vezette kormány történelmi mértékű vereséget szenvedett: a képviselők 432-202 arányban utasították el a Brexit-megállapodást. Bizonytalan most mi következik, szerda este terítékre kerül a bizalmatlansági indítvány, amit az ellenzéki Munkáspárt nyújtott be Theresa May vezette kormány ellen. Egyelőre tehát sok a bizonytalan tényező a Brexittel kapcsolatban, amellyel kapcsolatos cikkeinket itt találod.

KIHÚZNA A BAJBÓL 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 130 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 16,70%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 11 602 forintos törlesztőt (THM 18,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS