9 °C Budapest

Kárbejelentés gyorsan, egyszerűen (Generali)

Pénzcentrum
2006. január 25. 09:58

A Generali-Providencia Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság tavaly közel 350,000 káreseménynél sietett ügyfelei segítségére, amelyből 291,000 esetben nyújtott kárrendezési szolgáltatást a nem-élet ághoz tartozó területeken, a többi személybiztosítási esemény volt. Ez a szám 50,000-rel haladja meg a 2004-es összesített adatokat. A kárkifizetések nagysága közel 50 milliárd forintot tett ki tavaly, ezen belül 33 milliárd forintot fizetett térítésként vagyon és gépjármű károkra ügyfeleinek a biztosító.

A Generali-Providencia Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság tavaly közel 350,000 káreseménynél sietett ügyfelei segítségére, amelyből 291,000 esetben nyújtott kárrendezési szolgáltatást a nem-élet ághoz tartozó területeken, a többi személybiztosítási esemény volt.  Ez a szám 50,000-rel haladja meg a 2004-es összesített adatokat. A kárkifizetések nagysága közel 50 milliárd forintot tett ki tavaly, ezen belül 33 milliárd forintot fizetett térítésként vagyon és gépjármű károkra ügyfeleinek a biztosító.

 

„Az ügyféligényekhez igazodva intenzív ütemben zajlik a Generali kárbejelentési és kárrendezési hálózatának, folyamatainak, valamint a kárrendezés során alkalmazott informatikai rendszereinek fejlesztése. Tavaly, illetve idén több olyan szolgáltatást is bevezettünk vagy tervezünk elindítani, melyek a piacon eddig nem voltak jellemzőek.” – nyilatkozta Papp-Váry Borbála, a Generali-Providencia Zrt. kommunikációs vezetője.

 

Papp-Váry kiemelte, hogy nőtt a káresemények száma, ugyanakkor statisztikai kimutatásuk alapján csökkenő tendenciát mutat az átlagos kárrendezési idő, annak ellenére, hogy a 2005-ös év viharos időjárási viszonyai miatt voltak időszakok, amikor az átlagoshoz viszonyítva háromszoros mennyiségű kárigény érkezett a biztosítóhoz néhány nap vagy hét leforgása alatt.

 

A kárrendezési folyamatok gyorsulásához nagymértékben hozzájárul az országos lefedettség, illetve az egyes kártípusokra fókuszáló fejlesztések, mint pl. az egyszerűbb vagyonbiztosítási károk  telefonos illetve irodai (szemle nélküli) rendezése, a mobil kárrendezés bevezetése, valamint a gépjármű károk partnerszervizeknél történő kárfelvétele (kárfelvétel és  javítás egy helyen). Papp-Váry szerint országosan például gépjármű károk esetében – a kárirodákat, ügyfélszolgálati pontokat és a partner-szervizeket is beleértve - közel 300 helyen lehet káreseményt bejelenteni.

 

A kárbejelentések a Generalinál történhetnek személyesen (bárhol az országban egy 20 km sugarú körben található legalább egy képviselet, iroda vagy ügyfélszolgálat), illetve folyamatosan fejlesztik a telefonos, faxos és internetes bejelentés lehetőségeit is.

 

2005-ben a Generali Providencia Zrt. a közel 250 fős kárrendezői hálózatából 90 kárszakértő munkatársával  bevezette a mobil kárrendezési rendszert. Ezzel megtörtént a szemléző szakértők Note Book-kal és internet eléréssel való felszerelése. Az úgynevezett mobil kárszakértői hálózat így több károsulthoz el tud jutni egy nap alatt, és - a szükséges információk elektronikus úton történő lehívását követően - azonnal dönteni tud a helyszíni kifizetésekről, vagy a kár-előleg folyósításáról.

 

A Generali lakásbiztosítási termékének kiegészítő szolgáltatása, a „Mestervonal 24” is, a gyors kárelhárítást segíti elő, 2005-től már országos lefedettséggel.

 

A gépjárműkárok rendezésének felgyorsítására is több újítást vezetett be a Generali.

720 partner-szervizénél és szerződött javítónál azonnal megkezdődhet a javítás a fedezet vizsgálat elvégzése után. Amennyiben az ügyfél meghatalmazza a biztosítót, a javíttatás finanszírozásával sem kell bajlódnia, hiszen a pénzügyi elszámolást helyette a biztosító a partner-szervizzel rendezi. Sőt, az országban 15 helyen kialakított un. kihelyezett kárcentrumokban a kárbejelentéstől a kifizetésig mindent el tudnak intézni ügyfeleik, ugyanis a Generali személyesen képviselteti magát a szervizekben. Amennyiben az ügyfél nem szervizben kívánja a sérült gépjármű kárát felméretni, úgy Budapesten kérésre mindenkihez házhoz (lakcímre vagy munkahelyre) mennek a Generali mobil kárszakértői, így nem kell a sérült gépjárművel megjelenni a kárfelvételi helyen. A Generali gépjármű kárrendezésének népszerűségét növeli a társaság un. aktív kárrendezési szolgáltatása is, mely a casco illetve kötelező gépjármű felelősségbiztosítással rendelkező ügyfelek esetében a kárt okozó fél kötelezőjének terhére szenvedett kár esetén is átvállalja az ügyintézés, kárrendezés és kárkifizetés terheit.

 

Papp-Váry elmondta, a Point of Service szemlélet alkalmazásával az egyszerűbb, ügyfélközpontú kárrendezés kialakítása a cél, azaz hogy ügyfeleik a bejelentéstől a kárügy lezárásáig egy helyen intézhessenek el mindent. A fentieken felül ezt a célt szolgálják az elektronikus kárbejelentési csatornák, illetve a digitalizált adattovábbítási- és feldolgozási rendszer kialakítása is. 2006-ra a kárbejelentések rögzítése és továbbítása az egész országban már teljeskörűen elektronikus úton történik. Így nincs aktamozgás, és a kárbejelentés a lehető leghamarabb ahhoz kerül, aki azt ténylegesen rendezi.

 

A 2006-ban induló Generali Szervizportál ennek a rendszernek (Generali Expert System) nagyon fontos eleme. A Szervizportál állandó kommunikációs összeköttetést biztosít a Generali és az országos lefedettséget biztosító partner-szervizek között, így a szervizek és a biztosító közötti adatcsere felgyorsul, ezzel pedig a kárfelvételi és a javítási idő is csökken, a helyreállítási költségek elszámolása pedig egyszerűbbé válik.

 

A társaság kárbejelentési lehetőségei között továbbra is minden csatorna megtalálható. Egyes - szintén nagy - biztosítókkal ellentétben, a Generalinál továbbra is megmarad a személyes kárbejelentés lehetősége, mivel a cég továbbfejlesztette kiemelt ügyfélszolgálatai (Generali Pontok) technikai háttér-rendszereit, a nagyobbakat pedig még ügyfélhívó rendszerrel is ellátta. 2005-ben tovább bővült és szolgáltatásait tekintve megújult a Generali TeleCenter, valamint az interneten, e-mailen és telefaxon történő  kárbejelentés lehetősége is.

 

Papp-Váry végül hozzátette, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége éppen a technikai és módszerbeli fejlesztések, az ügyfél-centrikus, gyors szerződéskötési, állománykezelési és kárrendezési szolgáltatási kultúra miatt jutalmazza évről évre díjakkal a Generalit. Mint ismeretes, a biztosító 2005-ben immmár harmadik alkalommal nyerte el az FBAMSZ első helyezést jelentő vándorkupáját vagyon és gépjármű kategóriában, amely most már véglegesen a társaságnál marad.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm