7 °C Budapest

Kamu élelmiszerektől roskadoznak a magyar boltok polcai - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2014. március 23. 13:04

Növényi zsiradékok, tejipari melléktermékek, és még számos további olyan alapanyag található meg az utánzat ételekben, amik nagy mennyiségű fogyasztása nem feltétlenül van kedvező hatással szervezetünkre. Szendvicsfeltét, frissföl vagy épp kakaómassza csoki helyett, mind ilyen termékek. Ugyan olcsóbbak, és ízük alapján sem mindig mondanánk meg, hogy nem eredeti terméket eszünk, jobb ha átgondoljuk, mit vásárolunk. A Pénzcentrum.hu heti összefoglalójában további érdekességekről is olvashatsz. A cikk elolvasásához kattints a címekre!


Kamu élelmiszerektől roskadoznak a magyar boltok polcai

Növényi zsiradékok, tejipari melléktermékek, és még számos további olyan alapanyag található meg az utánzat ételekben, amik nagy mennyiségű fogyasztása nem feltétlenül van kedvező hatással szervezetünkre. Szendvicsfeltét, frissföl vagy épp kakaómassza csoki helyett, mind ilyen termékek. Ugyan olcsóbbak, és ízük alapján sem mindig mondanánk meg, hogy nem eredeti terméket eszünk, jobb ha átgondoljuk, mit vásárolunk.

A Tesco és az Auchan kártyáinak titkai: ezt biztosan nem tudtad

Legyen szó a heti nagybevásárlásról az áruházunkban hó végén, drága elektronikai eszközök beszerzéséről, vagy valamilyen váratlan kiadásról, bárkivel előfordulhat, hogy átmenetileg szüksége lenne egy kis plusz pénzre. Ilyenkor nagy segítséget jelenthetnek a vásárlói hitelkártyák, melyek nemcsak pénzszűke esetén jönnek jól, de az egyre elterjedtebb és népszerűbb pontgyűjtési/pénzvisszatérítési akcióknak köszönhetően még pénzt is kereshetünk a kisebb-nagyobb kiadásainkkal. Persze ehhez nem árt, ha a buktatókkal is tisztában vagyunk.

Ezek most a legjobb éttermek Budapesten - itt a lista!

Alig egy héttel ezelőtt számoltunk be róla, hogy újabb magyar étterem kapott Michelin-csillagot. A legrangosabb elismerés mellett a világhírű étterem- és szállodakalauz egyébként közel 50 budapesti éttermet is ajánl különböző minősítéssel.

A magyarok harmadának nincs elég pénze ételre

A válság előtti évekhez képest közel kétszer annyian vannak azok Magyarországon, akik úgy érzik, még élelemre sincs elég pénzük. Az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) felmérése szerint 2011/2012-ben a magyarok 30 százaléka tartozott ide, míg 2006/2007-ben ez az arány 17 százalék volt.

Itthon is terjed a trükk: így foszthatnak ki a magyar utakon

Újabb trükkös bűnesetről szóló videó terjed vírusként az interneten. A felvétel tanúsága szerint bűnözők életveszélyes módszerrel próbálnak áldozatuktól pénzt kicsalni. A magyar megosztások és hozzászólások szerint a trükkel már hazánkban is próbálkoznak. Utánajártunk, mi az igazság.

Szuperolcsó hitelt akarsz? Tippek, trükkök az igényléshez
Könnyű dolgunk van, ha egyetlen mondatban akarjuk megfogalmazni a Növekedési Hitelprogram (NHP) lényegét. Nos, az NHP nem más, mint lehetőség a hazai kis- és középvállalkozások számára. A lehetőség természetesen mindenki számára csábító, vannak azonban fontos részletek, amelyeket minden kkv-nak érdemes figyelembe vennie, mielőtt az olcsó hitel felvételére adnák a fejüket.

Ennyire lepusztult társasházakban él fél Magyarország
Tartósan lelassult a hazai társasházi és lakásszövetkezeti lakásállomány természetes megújulása az új építkezések számának alacsony szintre történt visszaesése és stagnálása miatt, miközben a meglévő lakásoknak már mintegy fele vár felújításra.

Felejtsd el az alacsony banki kamatokat: ötször többet is kaphatsz
Ha lakásvásárlást tervezünk, akkor nagy valószínűséggel önerőre lesz szükségünk. Vannak ugyan trükkök, amikkel ez elkerülhető, azonban jóval kevesebb pénzt hagyhatunk a pénzintézeteknél, ha az önrészünk legalább a minimálisan elérhető 20 százalékot eléri. Ebben lehet segítségünkre a lakástakarékpénztári (LTP) megtakarítás, amely számos előnnyel bír más megtakarítási formákkal szemben. Tavaly az Aegon létrehozta saját lakástakarékját, így már négy szolgáltató közül választhatunk. Megnéztük, hogy a termékek miben hasonlítanak és miben különböznek. Összeszedtük azokat a pontokat, amik segíthetnek a nekünk leginkább megfelelő előtakarékosság kiválasztásában.

Döntött az Ab: bele lehet nyúlni korábban kötött szerződésekbe

Megszületett az Alkotmánybíróság határozata, amelynek legfontosabb részlete az, hogy jogszabályilag KIVÉTELESEN bele lehet nyúlni korábban kötött szerződésekbe is. Nincs azonban szó arról, hogy egyes szerződések közvetlenül Alaptörvény-ellenesek lennének.

Leáll az Aegon Hitel: nem kell visszafizetnem az adósságom?

Az Aegon Hitel Zrt. hétfőn jelentette be, hogy áprilistól átmenetileg beszünteti a hitelezést. A döntést a hitelintézet azzal indokolta, hogy nem megfelelő a hitelezési környezet. Több olvasónk megkeresett minket kérdéseivel, amiket feltettünk a hitelintézetnek, íme a válaszok.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem