2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta

Jöhet a szaloncukor dögivel, de azért ennyinél ne legyen drágább


A karácsonyi időszakban mintegy 6 milliárd forintért vásárolnak szaloncukrot a magyarok. Egyre többen vannak ráadásul azok, akik a drágább, minőségibb termékek felé fordulnak. Átlagosan a fogyasztók tűréshatára a szaloncukor iránt azonban kilónként mintegy 2000 forint.

Ha a szaloncukrot megnézzük, ott inkább becsléseket tartalmaznak a számok: 3500 tonnás piacról beszélhetünk - mondta el az InfoRádiónak Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke. "Ez összeköszön azzal a kutatási adattal, amely azt mondja, 

hogy egy-egy háztartás egy kiló szaloncukrot vásárol meg

- tette hozzá a szakember. A rendelkezésre álló adatokból egyébként az is kiolvasható, hogy 

a fogyasztók "tűréshatára" a szaloncukor kilóárát illetően mintegy 2000 forint.

Azt is el lehet mondani, hogy míg a mikulásszezonban 4 milliárd forint a költés, addig szaloncukorra 6-ot is kiperkálnak a magyarok. Emellett azt is érdemes megyjegyezni, hogy bár egy-egy termék esetében az árak nem változtak, a szaloncukor piac mégis bővülni tudott, ezt pedig annak köszönhető, hogy egyre többen választják a drágább, minőségibb termékeket.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk