2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta

Jó hír a szülőknek: jelentősen csökkenhet a játékok ára a boltokban


Amennyiben stabilizálódik a dollár árfolyama, az igencsak kihat a magyarországi játékpiacra is. Az egyik forgalmazó cég ügyvezetője úgy számol, hogy jelentősen csökkenhet a távol-keleti beszállítóktól érkező termékek ára.

Mivel a távol-keleti játékgyártókkal dollárban számolnak el a forgalmazók, a hosszabb távon jósolt 250 forintos árfolyam esetén 10-15 százalékkal is olcsóbbak lehetnek Magyarországon a játékok - mondta a Világgazdaságnak Borhi János, a Formatex ügyvezetője.

A játékforgalmazó cég vezetője szerint a gyengébb dollár árfolyam miatti árelőnyt mindenképpen át fogják adni a figyasztóknak a cégek, mivel elég nagy a verseny a piacon, ezért nem tehetik meg, hogy ezen nyerészkedjenek. Amennyiben stabilizálódik az árfolyam, annak nagyjából fél-egy éven belül lesz érezhető hatása.

Borhi János arról is beszélt, hogy az év végi, október-decemberi időszak kiemelkedően fontos a piacon: hagyományos értékesítésnek is legalább a 60 százalékát, a webes forgalomnak pedig a háromnegyedét bonyolítják ebben az időszakban.

Az ünnepekhez közeledve több nagyobb értékű játékot visznek haza, mint év közben, így nem meglepő, hogy az átlagos kosárérték is több ezer forinttal ugrik meg: karácsony előtt a boltokban 8-10 ezer, online pedig több mint 12 ezer forintot költenek a vásárlók

- ismertette.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS