2020. december 5. szombat Vilma

Jó hír a szülőknek: jelentősen csökkenhet a játékok ára a boltokban


Amennyiben stabilizálódik a dollár árfolyama, az igencsak kihat a magyarországi játékpiacra is. Az egyik forgalmazó cég ügyvezetője úgy számol, hogy jelentősen csökkenhet a távol-keleti beszállítóktól érkező termékek ára.

Mivel a távol-keleti játékgyártókkal dollárban számolnak el a forgalmazók, a hosszabb távon jósolt 250 forintos árfolyam esetén 10-15 százalékkal is olcsóbbak lehetnek Magyarországon a játékok - mondta a Világgazdaságnak Borhi János, a Formatex ügyvezetője.

A játékforgalmazó cég vezetője szerint a gyengébb dollár árfolyam miatti árelőnyt mindenképpen át fogják adni a figyasztóknak a cégek, mivel elég nagy a verseny a piacon, ezért nem tehetik meg, hogy ezen nyerészkedjenek. Amennyiben stabilizálódik az árfolyam, annak nagyjából fél-egy éven belül lesz érezhető hatása.

Borhi János arról is beszélt, hogy az év végi, október-decemberi időszak kiemelkedően fontos a piacon: hagyományos értékesítésnek is legalább a 60 százalékát, a webes forgalomnak pedig a háromnegyedét bonyolítják ebben az időszakban.

Az ünnepekhez közeledve több nagyobb értékű játékot visznek haza, mint év közben, így nem meglepő, hogy az átlagos kosárérték is több ezer forinttal ugrik meg: karácsony előtt a boltokban 8-10 ezer, online pedig több mint 12 ezer forintot költenek a vásárlók

- ismertette.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk